Με το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου που επέλεξε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», για το εξαιρετικό βιντεοκλίπ γιορτάζεται και επίσημα η 25η Μαρτίου και η κομβική επέτειος των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, εξηγώντας τους λόγους αυτής της επιλογής δήλωσε: «Διαλέξαμε αυτό το τραγούδι, γιατί περιγράφει με ένα μοναδικό τρόπο το κοινό μας ταξίδι. Σε αυτά τα 200 χρόνια, η “σύναξή” μας ξεδιπλώθηκε, μεγάλωσε. Ο “δεσμός μας πύκνωσε”. Πολλές φορές πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε και “οι παρέες μας συνέχισαν να γράφουν ιστορία”. Το 2021 κοιτάζουμε μπροστά. Σμίγουμε “τις παλιές και τις αναμμένες τροχιές” μας με ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Γιατί το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν!».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με 200 γαλανόλευκες σημαίες στολίστηκε το Σύνταγμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη 200ή επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο εορτασμός διεξάγεται παρουσία υψηλών προσκεκλημένων με τα εγκαίνια στην Εθνική Πινακοθήκη και θα κορυφώνεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.

Τη χώρα μας τιμούν με επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.

Εκφωνητές της παρέλασης της 25ης Μαρτίου είναι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας και η Αρχισμηνίας Σοφία Κορμά. Η εικόνα που θα μεταδοθεί θα παρουσιάζει Ήρωες του ’21 αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα και τα μνημεία της. Η μετάδοση θα αναδεικνύει το αττικό τοπίο, τη σύγχρονη πόλη, καθώς και τα μνημεία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, το Καλλιμάρμαρο και ο Λυκαβηττός.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα, ενώ για πρώτη φορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα λάβουν μέρος τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροπλάνα θα διέλθουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here