Για την ανάπτυξη, την επέκταση και το μέλλον της Optima Bank μίλησε ο πρόεδρος της νέα τράπεζας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, κ. Γιώργος Τανισκίδης, στο πλαίσιο των «Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2020».

«Στην Optima Bank κάνουμε απλή τραπεζική, παίρνουμε λεφτά από καταθέτες και τα δίνουμε σε εταιρείες που κατάφεραν να επιζήσουν στη δύσκολη δεκαετία της οικονομικής κρίσης. Μετράμε ήδη 25 καταστήματα ενώ τα νούμερα μας τόσο σε χορηγήσεις όσο και καταθέσεις είναι εξαιρετικά (750 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις/450 εκατ. ευρώ σε χορηγήσεις). Πλέον σκεφτόμαστε πως θα πορευτούμε το 2021. Θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία αλλά είμαστε προσεκτικοί μήπως δεν φθάσουμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα σε λίγους μήνες αλλά λίγο αργότερα», υπογράμμισε.

Προχωρήσαμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία δεν ήταν εύκολη ούτε δύσκολη αλλά ήταν σίγουρα αθόρυβη. Μαζέψαμε 46 εκατ. ευρώ από καινούριους μετόχους, γεγονός που μας δίνει μεγάλη ώθηση και οικονομική ευρωστία. Οφείλω όμως να σας πω πως βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Αποτελεί πρόκληση για τις τράπεζες το πώς θα διαχειριστούν τα χρήματα που θα έρθουν μες το 2021 και πως οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν τη ρευστότητα», συμπλήρωσε.

Τέλος, παραθέτοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να παρομοιάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκετε τόσο ο τραπεζικός όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος σημείωσε:

«Σκεφτείτε πως έχουμε ένα ποτήρι γάλα και ρίχνουμε μέσα 4 σταγόνες πετρέλαιο. Την στιγμή που θα καταφέρουμε να αφαιρέσουμε το πετρέλαιο από το γάλα θα αδειάσουμε το ποτήρι …μονορούφι. Ίσως δεν καταφέρουμε να το πραγματοποιήσουμε τον Μάιο αυτό αλλά ενδεχομένως λίγο πιο μετά. Είναι βέβαιο ότι όσο η Οptima Bank παραμένει προσηλωμένη στον πελάτη θα πηγαίνει μπρoστά. Αποτελεί πλεονέκτημα για μας το πως έχουμε να διαχειριστούμε το πόσο καλά θα προσφέρουμε τις χορηγήσεις μας και όχι “βαρίδια” του παρελθόντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here