Η Aegean Shipping συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, παρέλαβε στις 24 Ιουνίου το πρώτο από τα 4 υπό κατασκευή δεξαμενόπλοια Aframax, το «Green Admire», δίνοντας το έναυσμα για τη στροφή στην “πράσινη ναυτιλία”.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στο κινεζικό ναυπηγείο Yangzhou Cosco Shipyard Heavy Industry. Στην Τελετή Παράδοσης παρευρέθηκαν ο Υπεύθυνος Έργου, προσωπικό από το νηογνώμονα του πλοίου Bureau Veritas, καθώς και εκπρόσωποι από το ναυπηγείο.

Ο Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη, βρίσκεται πίσω από ένα πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων δεξαμενοπλοίων, με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, τύπου aframax. Η συνολική τους αξία θα διαμορφωθεί στα 180 εκατ. δολάρια.

Όλα τα υπό ναυπήγηση πλοία της Aegean Shipping Management είναι πιστοποιημένα με την υψηλότερη «οικολογική» τεχνολογία, εκπληρώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για περιορισμό των ρύπων της.

Ο σχεδιασμός του Green Admire εξασφαλίζει βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και ενσωματώνει την πιο  σύγχρονη τεχνολογία για την προστασία του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ballast water treatment, ενώ συμμορφώνεται με τις νέες περιβαλλοντικές σημειώσεις BV (Green Passport, Cleanship Super κ.λπ.).

Η παραγγελία για το “Green Admire” ήταν η ένατη κατά σειρά της Aegean Shipping στην Cosco Group τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η συμφωνία για την κατασκευή των δύο πρώτων aframaxes (“Green Admire” και “Green Adventure”) υπεγράφη στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ στις 24 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους ασκήθηκαν δικαιώματα προαίρεσης για την κατασκευή του τρίτου (“ Green Anax») και του τέταρτου νεότευκτου πλοίου («Green Azure»).

Μετά την ολοκλήρωση του ναυπηγικού της προγράμματος, που αναμένεται τον Μάρτιο του 2023, ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της Aegean Shipping θα είναι μόλις 2,9 έτη.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 6 δεξαμενόπλοια (3 MR tankers και 3 aframaxes) συνολικής χωρητικότητας 492.250 DWT και 6 bulk carriers (kamsarmaxes) συνολικής χωρητικότητας 492.000 DWT, ενώ θα παραλάβει άλλα 3 aframaxes.

Όλα τα πλοία είναι υψηλών προδιαγραφών. Ο «πράσινος στόλος» επόμενης γενιάς που κατασκευάζει η Aegean Shipping καταναλώνει 23-24 τόνους καυσίμων την ημέρα, ενώ τα πλοία προηγούμενης γενιάς καταναλώνουν κατά μέσο όρο 34,59 τόνους την ημέρα. Με άλλα λόγια, τα νέα πλοία του στόλου καταναλώνουν 30% λιγότερο μαζούτ.

Ταυτόχρονα, τα πλοία συμμορφώνονται πλήρως με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here