Αίσθηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό του ΕΣΥ, από τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ υπέστη συνολική ζημία που υπερβαίνει τα 6,2 εκατ. ευρώ.

Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν την επίμαχη υπόθεση να αφορά σε γιατρό που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η δράση του οποίου είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2017. Τότε, είχαν κινηθεί εναντίον του οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διώξεις, ενώ ο αντίστοιχος φάκελος είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα αποτελέσματα της διερεύνησης αυτής έγιναν γνωστά το Σάββατο, με την ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. ότι σε βάρος του γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, από τη Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός φέρεται να προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

Πηγή: inkomotini.news

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here