Τέσσερα τάνκερ, Ελλήνων εφοπλιστών μπήκαν στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών για συναλλαγές με την Βενεζουέλα, όπως αποκάλυψε το έγκυρο ναυτιλιακό περιοδικό Tradewinds.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τάνκερ Ελληνων εφοπλιστών (υπό ξένη σημαία) μπήκαν στην «μαύρη λίστα» SDN των ΗΠΑ καθώς φέρεται να έκαναν συναλλαγές με την Βενεζουέλα.

«Οι εν λόγω εταιρείες μεταφέρουν πετρέλαιο που ουσιαστικά έχει κλαπεί από τον λαό της Βενεζουέλας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για αυτή την υπόθεση.

Τρεις από τις ναυτιλιακές εταιρίες, με έδρα τις νήσους Μάρσαλ, είναι η Afranav Maritime LTD, Adamant Maritime LTD και η Sanibel Shiptade LTD, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους τα Athens Voyager, Seahero και Voyager I αντίστοιχα, αμφότερα ελληνικών συμφερόντων, σύμφωνα με το Trade Winds.

Στη λίστα εντάσσεται και η εταιρία Seacomber LTD, με έδρα τη Γλυφάδα, στην ιδιοκτησία της οποία εντάσσεται το Chios Ι με σημαία Μάλτας. Όλα τους, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές συνέχισαν να μεταφέρουν πετρέλαιο από λιμάνια της Βενεζουέλας τουλάχιστον ως και τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Ως αποτέλεσμα, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα των εταιρειών αυτών εντός της αμερικανικής επικράτειας ή υπό των έλεγχο Αμερικανών πολιτών μπλοκάρονται και θα πρέπει να αναφερθούν στο υπουργείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here