Τα προϊόντα της Wella πέρασαν στον έλεγχο του Ομίλου Σαράντη. Η αγορά των καλλυντικών αλλάζει. Συγκεντρώνεται. Η Wella μέχρι σήμερα υποστηριζόταν από ανεξάρτητη εταιρία. Περιήλθε στην κατοχή του διεθνούς ομίλου Coty το 2015, όταν η Procter&Gamble -η οποία κατείχε την ιδιοκτησία του- αποφάσισε να αποχωρήσει από τον συγκεκριμένο τομέα, στο πλαίσιο ευρείας αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της.

Η Coty, με τη σειρά της, αναζήτησε αντιπροσώπους στην ελληνική αγορά, εκτιμώντας πως το μέγεθός της δεν δικαιολογεί τη διατήρηση ανεξάρτητης εταιρικής μορφής. Σ’ αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αφού συζήτησε με διάφορες ελληνικές εταιρείες διανομής, κατέληξε στον όμιλο Σαράντη.

Ο Σαράντης σήμερα διαθέτει κεφάλαια, τεχνογνωσία και ισχυρό δίκτυο διανομής στην ευρεία κατανάλωση (σούπερ μάρκετ) όσο και στην επιλεκτική διανομή προϊόντων.

Ο Ελληνικός όμιλος, παράγει και τα δικά του καλλυντικά όπως και είδη οικιακής χρήσης

Έχει προσαρτήσει σειρά αντιπροσωπειών και σημάτων τα τελευταία χρόνια, όπως το brand Noxzema, το οποίο εξαγοράστηκε από την Procter & Gamble.

H τελευταία συμφωνία για τη Wella αφορά στην αντιπροσώπευση των επώνυμων καλλυντικών μαλλιών και την προώθησή τους στη λιανική. Άγνωστο παραμένει πώς θα συνεχίσει η διανομή των επαγγελματικών προϊόντων της Wella. Η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου αναμένεται να ενισχύσει μερικώς την επίδοσή του στην ελληνική αγορά στο δ’ τρίμηνο, αλλά να έχει ουσιαστική επίδραση από τη νέα χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here