Αφήνοντας σαφείς, σαφέστατες αιχμές εναντίον του προϊσταμένου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, υπέβαλε την παραίτηση του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας.

Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Τσιάλτας εξηγεί τους βασικούς λόγους της απόφασής του, οι οποίοι – όπως αναφέρει – εστιάζονται

  • «στην αδυναμία ή μάλλον στην αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) να εξασφαλίσει την λειτουργία του φορέα, καθώς και στην διαφαινόμενη βούληση να παρεκκλίνει ο φορέας από το κύριο έργο του που είναι η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας».

Στην ίδια επιστολή ο κ. Τσιάλτας, επισημαίνει ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του αυτή έπαιξαν «και οι εξελισσόμενοι σχεδιασμοί άλλων υπουργείων να διασπάσουν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων και με τον τρόπο αυτόν να υπονομεύσουν όλο το έργο που έχει επιτευχθεί με την ίδρυση και λειτουργία του ΕΦΕΤ, αλλά και η εμφανής αδιαφορία της νέας πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει το θέμα».

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here