Στην αναβάθμιση του outlook του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προχωρά η Moody’s, εν μέσω αισιόδοξου κλίματος που διαμορφώνεται για ανάκαμψη μετά την κρίση της covid-19.

Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε από «σταθερές» σε «θετικές» τις προοπτικές για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αντίστοιχα η Moody’s, αξιολόγησε σε “θετικό” και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας προχώρησε στην αναθεώρηση διαβλέποντας τις ισχυρότερες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης μετά την κρίση. «Εκτιμούμε ότι η όποια επιδείνωση στο ενεργητικό των τραπεζών θα είναι μέτρια και ότι τα κέρδη τους θα αυξηθούν καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει μετά τη βαθιά ύφεση κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Louise Lundberg της Moody’s. «Παρά τα κάποια πιο θετικά σημάδια, οι επιχειρηματικές συνθήκες θα παραμείνουν «πρόκληση» καθώς οι κυβερνήσεις σταδιακά θα αποσύρουν την στήριξη και οι οικονομίες στην Ευρώπη θα ανακάμπτουν με διαφορετικές ταχύτητες» πρόσθεσε.

Για την Ελλάδα, ο οίκος εκτιμά ότι το θετικό outlook αντανακλά την προσδοκία για περαιτέρω βελτίωση στη μείωση των πολύ υψηλών επιπέδων NPLs, κυρίως μέσω πωλήσεων χαρτοφυλακίων και τιτλοποιήσεων, καθώς και την σταδιακή ενίσχυση των βασικών κερδών του κλάδου, που εκκινεί από πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here