Ισχυρό “σήμα” για τις προοπτικές των Ελληνικών Τραπεζών έδωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σε μια ακόμη θετική κίνηση, μετά την αναβάθμισή τους από την αμερικανική Standard & Poors.

O Oίκος Fitch αναβάθμισε την αξιολόγησή της για την Τράπεζα Πειραιώς σε CCC+ από CCC, σε συνέχεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, καθώς και την Εθνική Τράπεζα σε B- απο CCC+, με σταθερές προοπτικές.

Παράλληλα, ο FITCH αναβάθμισε τις προοπτικές για τη Eurobank σε θετικές από αρνητικές, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση για την τράπεζα σε B-, ενώ επιβεβαίωσε και την αξιολόγησή της για την Alpha Bank σε CCC+, με θετικές προοπτικές.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, ο οίκος σημειώνει ότι η αναβάθμιση της αξιολόγησης σε CCC+ από CCC αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και της κεφαλαιακής επιβάρυνσης από μη εξυπηρετούμενα απομειωμένα δάνεια, καθώς και την προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Για την Εθνική Τράπεζα, η Fitch αναφέρει ότι η αναβάθμιση της αξιολόγησης σε B- από CCC+, με θετικές προοπτικές, αντικατοπτρίζει τη βελτιωμένη ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και της κεφαλαιακής επιβάρυνσης της τράπεζας από μη εξυπηρετούμενα απομειωμένα δάνεια, καθώς και την προσδοκία του οίκου ότι η ΕΤΕ θα συνεχίσει τη στρατηγική μείωσης του ρίσκου.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των προοπτικών της Eurobank σε θετικές από αρνητικές, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση σε B-, η Fitch τονίζει ότι αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες της για επιπρόσθετη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ της τράπεζας, με την επιτάχυνση της εξυγίανσης της ποιότητας των περιουσιακών της στοιχείων το 2021 και το 2022, διατηρώντας παράλληλα σταθερούς δείκτες κεφαλαίου και διευρύνοντας την ικανότητά της να δημιουργεί κέρδη.

Τέλος, η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση CCC+ για την Alpha Bank, με θετικές προοπτικές, που έθεσε μετά την αναδιάρθρωση της τράπεζας, η οποία αντικατοπτρίζει το πιστωτικό προφίλ του τραπεζικού ομίλου, που περιλαμβάνει και την εταιρεία συμμετοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here