Μια μέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες  -στις 27 Απριλίου-  έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος θα μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο προσπαθώντας να τονίσει με έμφαση την κρισιμότητα των στιγμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουξεμβούργιος διπλωμάτης θέλει να επισημοποιήσει το τέλος της ελληνικής κρίσης που συμπίπτει με τη δεύτερη και τελευταία θητεία του στη προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής. Ταυτόχρονα, θα προσπαθεί να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί την «τεχνική βοήθεια» της Κομισιόν για τη σύνταξη ενός αξιόπιστου, συγκεκριμένου και ρεαλιστικού αναπτυξιακού σχεδίου με μετρήσιμους στόχους και χρονοδιαγράμματα.

Η επόμενη μέρα της ελληνική οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018 περιλαμβάνει την διαρκή επιτήρηση της από τις αγορές θα πει ο Γιούνκερ στου Έλληνες βουλευτές και γι’ αυτό τα περιθώρια άσκησης φιλόδοξης κοινωνικής πολιτικής είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα.

Τέλος, θα ενημερώσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις που στο μεταξύ θα έχουν ληφθεί από το Ουάσιγκτον γκρουπ όσον άφορα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ραντεβού του Γιούνκερ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here