«Ελληνο-Αμερικανικοί Επενδυτικοί Δεσμοί» ήταν ο τίτλος της διαδικτυακής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Διάσκεψης για τα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με το Hellenic American Leadership Council.

Ο κ. Μάριος Κοντομέρκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mohegan Gaming & Entertainment, αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους για τους οποίους η Mohegan Gaming & Entertainment, η κορυφαία αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης και λειτουργίας διακεκριμένων ολοκληρωμένων συγκροτημάτων ψυχαγωγίας παγκοσμίως, επέλεξε την Ελλάδα για την επένδυση και ανάπτυξη του πρώτου ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο (IRC) στη χώρα, στο Ελληνικό.

Το Ελληνικό θα είναι η πρώτη έξυπνη πόλη στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που μας κάνουν να πιστεύουμε στη βιωσιμότητα του έργου αυτού», είπε. «Διαθέτει το προνόμιο του εύκρατου κλίματος όλο τον χρόνο, βρίσκεται σε ένα σημείο με καταπληκτική θέα, ηλιόλουστη, δίπλα στη θάλασσα και με ωραία ατμόσφαιρα. Στην πρωτεύουσα ζουν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ 19 χώρες βρίσκονται σε απόσταση 2 ωρών με αεροπλάνο. Έχετε ξεχωριστό πολιτισμό και ιστορία, και μοναδική κουλτούρα στη γαστρονομία και την ψυχαγωγία, που ήδη προσελκύει 30 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο στη χώρα. Επίσης υπάρχουν υποδομές και συστήματα μεταφοράς που μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγάλους αριθμούς ταξιδιωτών. Επιπλέον, έχετε εργατικό δυναμικό καλλιεργημένο, σοβαρό και αφοσιωμένο στη φιλοξενία, με εμπειρία στη διαχείριση των ξένων επισκεπτών».

Μ. Κοντομέρκος: Το INSPIRE Athens, καταλύτης ανάπτυξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Δ. Ποτηρόπουλος στο Β: «Διάσπαρτη» ζώνη το παραλιακό μέτωπο, χρειάζεται ένα μελετημένο στρατηγικό σχέδιο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here