Αυτή την εβδομάδα, άπαντες κρέμονται από τα χείλη του κ. Ντράγκι, ευελπιστώντας να φτάσει το παγκόσμιο κύμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και στην Ευρώπη.

Η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η κλιμάκωση του οικονομικού προστατευτισμού και σε ορισμένες περιπτώσεις αδύναμα στοιχεία από τις τοπικές οικονομίες έχουν πείσει στις κυριότερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου να χαλαρώσουν τη νομισματική τους πολιτική.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει ότι τα επιτόκια στην Ευρωζώνη θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020, επεκτείνοντας τη σχετική δέσμευση κατά έξι μήνες. Στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας η ΕΚΤ αναμένεται να αλλάξει τη δέσμευση προς τους επενδυτές και να αναφέρει ότι τα επιτόκια δανεισμού θα παραμείνουν το επόμενο διάστημα στα «τρέχοντα ή χαμηλότερα επίπεδα», σύμφωνα με τα δύο τρίτα των οικονομολόγων που είχαν πάρει μέρος σε πρόσφατη σφυγμομέτρηση του Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here