Οι επενδύσεις που αφορούν στην καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα business plans των εταιρειών, αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ καθώς  η ελληνική ύπαιθρος θα ενισχυθεί με νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αποτελέσει βάλσαμο για χιλιάδες ασθενείς την χρειάζονται για ιατρικούς λόγους.

Ο δρόμος για την καλλιέργεια της στην Ελλάδα άνοιξε και η πρώτη άδεια είναι γεγονός.

Την πρώτη άδεια για την καλλιέργειας ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Ημαθία, έλαβε η International Cannabis Corp (ICC), σύμφωνα με το boerse.de.

Η International Cannabis Corp –  Τα οφέλη καλλιέργειας ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα

H ICC ελέγχει μια έκταση 16 στρεμμάτων στη βόρεια Ελλάδα, που προορίζεται για καλλιέργεια, εξαγωγή, διανομή και ανάπτυξη ιατρικής κάνναβης. Η Ελλάδα, στην οποία καταγράφονται πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας ανά έτος, αποτελεί ιδανική χώρα για την υπαίθρια καλλιέργεια κάνναβης.

Το δίκτυο διανομής περίπου 35.000 φαρμακείων της ICC σε 16 χώρες θα υποστηρίξει την αναπτυσσόμενη παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, μέλος της ΕΕ, θα λειτουργήσει ως το κέντρο παραγωγής και διανομής του ICC στη Νότια Ευρώπη.

Στα παραπάνω αρκεί να προσθέσουμε ότι η ΕΕ αριθμεί πάνω από 500 εκατ. κατοίκους και η ICC έχει μια μοναδική ευκαιρία να εξυπηρετήσει αυτή την ισχυρή αγορά ανάπτυξης. Ο τομέας των υπηρεσιών και ο τουρισμός αντιπροσωπεύουν το μερίδα του λέοντος στην οικονομική παραγωγή της Ελλάδας, συνεισφέροντας περίπου το 85% του ΑΕΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here