φυσικόΚατά 16,5 εκ. Νm3 ετησίως θα αυξηθεί ο όγκος του φυσικού αερίου από την συμφωνία μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και της «ΜΕΛ Μ.Α.Ε.», που κατέχει την πρωτοκαθεδρία στον κλάδο παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτονιού στην Ελλάδα.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στοχεύοντας στη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου προς όφελος των ενεργοβόρων βιομηχανιών, των εμπορικών και οικιακών καταναλωτών, και λαμβάνοντας υπόψιν πρωτίστως την ασφάλεια, την αποδοτικότητα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος προχωρά σε συμφωνία-ορόσημο με τη «ΜΕΛ Μ.Α.Ε.».

Η «ΜΕΛ Μ.Α.Ε.» είναι η μοναδική βιομηχανική μονάδα που παράγει ανακυκλωμένο χαρτόνι στην Ελλάδα με την ετήσια παραγωγή σε επιχρισμένο χαρτόνι να ανέρχεται στους 120.000 τόνους

Η «ΜΕΛ Μ.Α.Ε.» διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την περιβαλλοντική αναβάθμιση. Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ σημαντικό μέρος της παραγωγής διοχετεύεται στην ελληνική αγορά.

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΕΛ, Θεοχάρη Δημήτρη, του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Μπακούρα Λεωνίδα και διευθυντικών στελεχών των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα, αποτελεί την μεγαλύτερη σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου στην 20ετή πορεία της Εταιρείας με την Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου. Όπως δήλωσε, «στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ εφαρμόζουμε στοχευμένη και ξεκάθαρη στρατηγική που βασίζεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό, στην υψηλή τεχνογνωσία και στη συνέπεια στον προγραμματισμό μας. Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής, διαχρονικά, βρίσκεται η ανάπτυξη των υποδομών και της διείσδυσης του φυσικού αερίου, επιτυγχάνοντας τη μείωση του ενεργειακού κόστους».

Από τη μεριά του ο κ. Θεοχάρης, σημείωσε σχετικά: «Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα, με την υπογραφή σύμβασης με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με την οποία εντός του 2021 θα φτάσει ο αγωγός φυσικού αερίου στο εργοστάσιο. Η ΜΕΛ προτίθεται να κατασκευάσει στο μεταξύ μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προς πώληση με τη χρήση φυσικού αερίου, επένδυση που ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια της Εταιρείας, χωρίς τραπεζικό δανεισμό ή κοινοτικές επενδύσεις, και τη στήριξη της PAK Group, όπου και ανήκει. Από τη νέα αυτή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής δυναμικότητας 8,6MW ανά έτος, η MΕΛ θα κάνει χρήση επίσης των εκλυόμενων θερμικών φορτίων στην παραγωγική της διαδικασία και ευελπιστεί να αποκομίζει συνολικά ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Η επένδυση αυτή ισχυροποιεί τα μέγιστα τη ΜΕΛ και θα επιφέρει πρόσθετα σημαντικά οφέλη σε χιλιάδες κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή, που θα κάνουν και αυτοί φυσικά χρήση του δικτύου φυσικού αερίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here