«Απαγορευτικό» στις δραστηριότητες του ανταλλακτηρίου Binance που βάσει τζίρου είναι το μεγαλύτερο διεθνώς αυτή τη στιγμή, έθεσε η Ρυθμιστική Αρχή επί των χρηματοοικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Binance έχει έδρα στον offshore παράδεισο των νήσων Cayman, ενώ παλαιότερα δήλωνε τη Μάλτα κι έχει θυγατρική στο Λονδίνο. Η FCA εξέδωσε προειδοποίηση για τους καταναλωτές σχετικά με το Binance.com, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί για διαφημίσεις που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις σε επενδύσεις σε κρυπτογράφηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC από όπου αντλήθηκαν αυτά τα στοιχεία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το απαγορευτικό της FCA, ήρθε εν μέσω προσπάθειας από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έναντι των πλατφορμών στα οποία γίνονται συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Το Binance.com είναι ένα διαδικτυακό συγκεντρωτικό χρηματιστήριο που προσφέρει στους χρήστες μια σειρά χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς και της διαπραγμάτευσης ενός ευρέος φάσματος ψηφιακών νομισμάτων, καθώς και ψηφιακών πορτοφολιών, προθεσμιακών συμβολαίων, τίτλων, λογαριασμών ταμιευτηρίου και ακόμη και δανεισμού.

Πως αντέδρασαν τα κρυπτονομίσματα

Αν και πολλοί πίστευαν πως αυτό μπορούσε να επηρεάσει το bitcoin στην πραγματικότητα δεν συνέβη. Μάλιστα το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο, είναι στην πραγματικότητα συνδεδεμένο με άλλο κρυπτονόμισμα, το ομώνυμο binance coin (BNB), το οποίο είναι τέταρτο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση (περί τα 45 δις δολάρια).

Το binance ιδρύθηκε μετά από διαφωνία και απόσχιση των ιδρυτών του από την κοινότητα των δημιουργών και miners του ethereum με το οποίο έχει κάποια κοινά και πολύ μεγάλη «κόντρα». Βεβαίως οι συναλλαγές του ανταλλακτηρίου, αφορούν όλα τα κρυπτονομίσματα.

Οι τιμές του bitcoin  άντεξαν ενώ και στο binance coin η τιμή υποχώρησε περίπου 10% στα 270 δολάρια αλλά αντέδρασε προς τα 290 δολάρια πλέον.

Υποχώρησαν οι εξορύξεις

Το μεγαλύτερο εμπόδιο αυτή τη στιγμή για τα κρυπτονομίσματα είναι ο μειωμένος ρυθμός εξορύξεων που υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 13 μηνών. Αυτό σχετίζεται με τους περιορισμούς στις εξορύξεις που αποφάισε να επιβάλλει η Κίνα, ωθώντας σε έξοδο και μετεγκατάσταση εκτός Κίνας τους miners.

Κατά τα φαινόμενα αυτό θα καθυστερήσει την δραστηριότητά τους για ένα διάστημα, μέχρι να εγκατασταθούν σε άλλο σημείο του πλανήτη, πιθανότατα στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου οι συνθήκες σε παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και τοπικής φορολογίας είναι ευνοϊκές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here