Δεν είναι μία ούτε αλλά 11 διαγραφές εισηγμένων εταιρειών από το Χρηματιστηριακό ταμπλό, φέτος. Τα τελευταία τρία χρόνια από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Νοέμβριο 2020 αποχώρησαν από το Χρηματιστήριο της Αθήνας 36 εταιρείες.

  • Από την αλήστου μνήμης εποχή της χρηματιστηριακής “φούσκας” του 1999,  έχουν διαγραφεί 283 εταιρείες, αφαιρώντας από την κεφαλαιοποίηση του ΧΑ εκατοντάδες δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το σημαντικό είναι ότι οι αποχωρήσεις αυτές έχουν πλήξει την φήμη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και εντείνουν το κλίμα αδιαφορίας για τις εταιρείες που έχουν τις προϋποθέσεις αλλά δεν τολμούν να εντάξουν τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο.

Η σημαντική υποχώρηση των τιμών των μετοχών στα χρόνια της κρίσης, αλλά και αμέσως μετά τη φούσκα του 1999, ήταν η βασική αιτία να ανθήσει η βιομηχανία των δημοσίων προτάσεων και εξαγορών από off-shore εταιρείες και μάλιστα πολλές ιδιοκτησίας των ίδιων των βασικών μετόχων.

  • Πολλές από τις εξαγορές αυτές και τις δημόσιες προτάσεις πραγματοποιήθηκαν με ληστρικούς  όρους εις βάρος των μικρομετόχων.

Παράλληλα, αρκετές εισηγμένες διαγράφηκαν από το ΧΑ λόγω των δικών τους ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων και κακοδιαχείρισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here