Οι ξενοδόχοι το επαναφέρουν ως αίτημα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο όπως φαίνεται ο δρόμος  είναι  μακρύς και το αίτημα έχει πολλές και διαφορετικές παραμέτρους.

Ο λόγος για τη «Λευκή Eβδομάδα» που έχει καθιερωθεί σε σχολεία ανά την Ευρώπη και οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσει λύση εν μέσω της χειμερινής περιόδου.

Από πλευράς του υπουργείου Τουρισμού πάντως και του ίδιου του υπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη, επισημαίνεται ότι επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάποια σχετική σκέψη ή συγκεκριμένη ιδέα κι ούτε έχει γίνει τέτοιου είδους κουβέντα ακόμη.

  • «Δε λέω ότι δε θα είχε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά για να μπορέσει να εξετάσει μια τέτοια πρόταση το Υπουργείο μας και το Υπουργείο Παιδείας, που είναι αρμόδιο, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με την ΟΛΜΕ, με τους ξενοδόχους και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», ανέφερε ο υπουργός  στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 FM».

Πως δημιουργείται η “Λευκή Εβδομάδα”

Οι ξενοδόχοι ουσιαστικά προτείνουν, να κλείνουν τα σχολεία 4 ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα και να δημιουργείται έτσι μια εβδομάδα διακοπών κατά τη χειμερινή περίοδο. Η λογική πίσω από την πρόταση είναι ότι ο θεσμός της «Λευκής εβδομάδας» θα βοηθήσει στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, ο οποίος σε ποσοστό 80% αφορά οικογένειες.

Όπως επίσης είπε, οι τέσσερις μέρες αργίας μπορεί να «κοπούν» από τις ημέρες διακοπών του καλοκαιριού και να δοθεί έτσι η δυνατότητα, κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν – μεταξύ άλλων – εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας και αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη, πρόσθεσε, ότι η «Λευκή Εβδομάδα» θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για σχολικές εκδρομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here