Σχεδόν 100 εκατ. δολάρια έφθασε η ετήσια αμοιβή του επικεφαλής της Apple. Συγκεκριμένα, ο Τιμ Κουκ, έλαβε 98,73 εκατ. δολάρια το 2021 ως CEO της εταιρίας, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Apple κατάφερε το 2021 να καταγράψει πολύ σημαντικές επιδόσεις, όπως οι πωλήσεις οι οποίες έφτασαν τα 365 δισ. δολάρια, ενώ η αύξηση εσόδων έφτασε το 33%. Αξίζει να σημειωθεί πως το οικονομικό έτος της εταιρείας εκτείνεται από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η αμοιβή είναι ασφαλώς πολύ μεγάλη, αλλά αυτή είναι η διαφορά μεταξύ οποιασδήποτε εταιρίας στην Ελλάδα και της μεγαλύτερης εταιρίας στον κόσμο. Επίσης αυτή είναι και η διαφορά στην αμοιβή ενός εξαιρετικού στελέχους που διοικεί και του μεγαλομετόχου Μπάφετ που με ποσοστό περίπου 5% της εταιρίας, έβγαλε 120 δις δολάρια κέρδος μέσα σε 5 χρόνια. Κέρδος δηλαδή μεγαλύτερο από 24 δις δολάρια ετησίως, πέραν των μερισμάτων αξίας σχεδόν 800 εκ. δολαρίων μόνον το τελευταίο έτος…

Ο Μπάφετ με άλλα λόγια είναι ένα από τα αφεντικά της Apple κι αυτή είναι η αμοιβή του. Αν ένας CEO δημιουργεί τέτοιες υπεραξίες για τους μετόχους αξίζει κι αυτός καλή αμοιβή. Σημειώνεται ότι εταιρίες όπως η Apple που στηρίζονται σε ιδιαίτερα αξιόλογα στελέχη- μάγους της τεχνολογίας και της σχεδίασης δίνουν εξαιρετικές αμοιβές σε όλη την κλίμακα της πυραμίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here