Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Αυστραλία αποτελούν πάνω από το 1/3 του ΑΕΠ, ενώ η χώρα κατατάσσεται 14η μεταξύ 190 χωρών στο Δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Αυστραλία αποτελεί μια χώρα που χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, μεταξύ των χωρών μελών του ΟΟΣΑ με σπουδαίες επενδυτικές και εξαγωγικές ευκαιρίες για τα ελληνικά προϊόντα.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Αυστραλία άγγιξαν τα €151 εκατ. το 2017, ενώ οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εξαιρετικές, αφού οι Αυστραλοί καταναλωτές έχουν υψηλό μέσο εισόδημα και αναζητούν ποιοτικά προϊόντα.

Οι επιχειρηματικές δυνατότητες των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Αυστραλίας παρουσιάστηκαν χθες σ’ ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν ειδικότερα οι ευκαιρίες που προσφέρονται για μελλοντικές εξαγωγές, όπως στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στα βιομηχανικά προϊόντα και στα δομικά υλικά.

Σε παρέμβασή του στην εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σημείωσε ότι «με την Αυστραλία έχουμε ισχυρούς ιστορικούς και ομογενειακούς δεσμούς. Εκτιμώ, ότι η αγορά της Αυστραλίας, με το υψηλό μέσο εισόδημα των καταναλωτών, προσφέρει ευκαιρίες για τους Έλληνες εξαγωγείς.»

Η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, κυρία Kate Logan, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δήλωσε: «Η οικονομία μας αναπτύσσεται σταθερά για 27 συνεχόμενα έτη, είμαστε ανοικτοί στις ξένες επενδύσεις και μέσω του δικτύου συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου που έχουμε συνάψει στην περιοχή της Ασίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στην αγορά της Κίνας αλλά και ευρύτερα.»

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here