Στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του νέου Executive Committee του World Information Technology and Services Alliance (WITSA) για την διετία 2018 – 2020, εκλέχτηκε ο κύριος Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Executive Committee πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA), στο Yerevan της Αρμενίας, από τις 4 ως τις 6 Οκτωβρίου 2018.

Η συμμετοχή του ΣΕΠΕ στο νέο Executive Committee του World Information Technology and Services Alliance (WITSA) είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου, ότι μέλη του οργανισμού αυτού είναι οι περισσότεροι εθνικοί φορείς της βιομηχανίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον κόσμο, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση που έχει και το ρόλο που μπορεί να διεκδικήσει ο Ελληνικός κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας στην παγκόσμια οικονομία και το νέο παραγωγικό μοντέλο. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την εκλογή του Γιάννη Σύρρου ως Αναπληρωτή Προέδρου καθώς επιβεβαιώνει την σκληρή δουλειά, αλλά και την αφοσίωση του στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ και Deputy Chairman του WITSA, κύριος Γιάννης Σύρρος, τόνισε: “Η εκλογή μου ως Deputy Chairman στο νέο Executive Committee του Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) αποτελεί τόσο σημαντική τιμή, ως αναγνώριση όσων μπορώ να προσφέρω, όσο και μεγάλη ευθύνη για την προώθηση και ανάπτυξη της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας. Μέλη του WITSA είναι μεγαλύτεροι εθνικοί φορείς της βιομηχανίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον κόσμο, γεγονός που αποτελεί από μόνο του «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ψηφιακές δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο ΣΕΠΕ είναι μέλος του World Information Technology and Services Alliance (WITSA) από το 1998. Ο WITSA έχει ως μέλη 82 συνδέσμους ψηφιακής τεχνολογίας απ’ όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα τα μέλη του, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής. Ανάμεσα στους σκοπούς του WITSA είναι η προώθηση πολιτικών για την ανάπτυξη της βιομηχανίας πληροφορικής, η ενθάρρυνση των εμπορικών συναλλαγών και της συνεργασίας των μελών του, η μείωση των φορολογικών εμποδίων για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής, η διοργάνωση παγκόσμιων συνεδρίων πληροφορικής και παρόμοιων εκδηλώσεων, η παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών για τη βιομηχανία πληροφορικής, κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΠΕ διοργάνωσε το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής στην Αθήνα το 2004.