Η ευρωπαϊκή αγορά πράσινων ομολόγων ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει, για πρώτη φορά, επενδυτικά σχέδια πυρηνικής ενέργειας …

  • Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Electricite de France αναθεώρησε το πλαίσιο πράσινης χρηματοδότησής της προκειμένου να συμπεριλάβει την πυρηνική ενέργεια, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να χορηγήσει σε συγκεκριμένα πυρηνικά σχέδια της σφραγίδας “αειφορίας”.

Η EDF δήλωσε ότι θα ξεχωρίσει τα πράσινα ομόλογα της υπέρ των πυρηνικών της δραστηριοτήτων από τα υπόλοιπα, δημιουργώντας δύο διαφορετικές κατηγορίες “πράσινου” χρέους για να διευκολύνει τους επενδυτές.

Και άλλες εταιρείες επικοινωνούν με επενδυτές για τον ίδιο σκοπό, σύμφωνα με την NatWest Market, μία από τους 10 μεγαλύτερους διαχειριστές-διαμορφωτές συμφωνιών για “πράσινα” ομόλογα, που χρηματοδοτούν δραστηριότητες ενεργειακής μετάβασης.

Μολονότι η πυρηνική ενέργεια έλαβε το “πράσινο” πιστοποιητικό στα χαρτιά, εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, θεωρείται από πολλούς αμφιλεγόμενη και πολλά funds που λειτουργούν επί τη βάσει “ηθικών αρχών” συνεχίζουν να μποϊκοτάρουν τη χρηματοδότησή της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here