Ας ξεκινήσουμε σήμερα  με την ανάλυση του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου από μίαν άλλη σκοπιά, περισσότερο ανθρώπινη.

  • Είναι πολύ σημαντικό για τους εκατοντάδες εργαζόμενους της εταιρείας, που ευτυχώς για αυτούς, μέχρι σήμερα, το…μηνιάτικο μπαίνει στην ώρα του, ενίοτε και 2-3 μέρες νωρίτερα.
  • Ένα ακόμη καλό νέο για την FF Group, είναι η πρόσφατη παράταση που δόθηκε από την Βουλή στην πώληση αφορολόγητων ειδών σε παραμεθόριους σταθμούς μέχρι το τέλος του 2020.

Για παράταση πρόκειται, αλλά βοηθά το Folli Follie Group να αποδεσμεύσει 804.000 Ευρώ της Dufry και να πάρει μία…βαθειά ανάσα.

  • Eπίσης ένα άλλο καλό νέο αφορά στην ανάληψη από τον γνωστό Dominic Jones του ρόλου του Global Creative Director, για τα Links of London, μία είδηση που έκανε αίσθηση με το που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην αγγλική έκδοση της Vogue.

Για το ποιος είναι ο Dominic Jones, οι γυναίκες αναγνώστριες του www.banks.com.gr σίγουρα θα ξέρουν πολλά περισσότερα από μας.

Το σημαντικό όμως είναι, πως ένα νευραλγικό κομμάτι περνά στα χέρια ενός από τους κορυφαίους διεθνώς, θυμίζοντας πως ουσιαστικά τον ρόλο αυτό επιτελούσε για δεκαετίες η Καίτη Κουτσολιούτσου μέχρι που…

Ας περάσουμε στα λιγότερο δυσάρεστα, που αφορούν στο γεγονός, πως καμία brand που είχε σύμβαση με την εταιρεία και έληγε το 2019 δεν ζήτησε να την λήξει νωρίτερα.

Βέβαια έχουν “χαθεί” σήματα ισχυρά και με προστιθέμενη αξία ωστόσο στο κομμάτι των cosmetics, που έχουν μερίδιο στα EBITDA οι καλές φίρμες παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. Και αυτό, τουλάχιστον για όσα τρέχουν συμβάσεις για το 2019 και το 2020 θα συνεχίσουν να εισφέρουν τα τόσο ζωογόνα έσοδα για την εύρυθμη λειτουργία, τουλάχιστον και θα επιμείνω σε αυτό που αφορά στις θέσεις εργασίας, θέσεις που μέχρι τώρα αμείβονται.
Για τα δυσάρεστα δεν χρειάζεται να ψάξετε και πολύ, δεκάδες με πιο τελευταίο την αγωγή 130 επενδυτών που διεκδικούν αθροιστικά αποζημιώσεις 4 εκατ. ευρώ.

H Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κατέθεσε 5 αγωγές αποζημίωσης κατά της Folli Follie , με συνολικά διεκδικούμενο ποσό περί τα 4 εκατ. ευρώ. Οι αγωγές αυτές έρχονται μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία διατασσόταν η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της FF, της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του ορκωτού ελεγκτή της για ποσό 1,8 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here