Για να δουλέψεις στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρεις Γαλλικά!

1

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Οι περισσότεροι Έλληνες γνώρισαν την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι , όταν ο τότε πρωθυπουργός  Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, διόρισε την καλή του φίλη, έως τότε πρώην Υπουργό και λογογράφο του, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, ως Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, με μηνιαίες απολαβές  12.000  ευρώ, οδηγό και μισθωμένη κατοικία επιφάνειας 350 μ2 σε νεοκλασικό κτίριο κοντά στα Ιλίσια Πεδία.

Αργότερα, οι Έλληνες θυμήθηκαν την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ  όταν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αποφασίσει να διαπραγματευτεί με την Τρόικα, όχι στην Αθήνα αλλά στο εξωτικό …διακριτικό κτίριο της ΜΕΑ στο Παρίσι, στην περιβόητη 15 Villa Said 16e, Paris.

Πιο πρόσφατα, οι Έλληνες πληροφορήθηκαν ότι -μετά το σκάνδαλο επιδότησης ενοικίου που οδήγησε στην παραίτηση της υπουργού  ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου αλλά και στην παραίτηση του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου από το υπουργείο Οικονομίας- η κυβέρνηση Πρώτη Φορά Αριστερά , διόρισε την παραιτηθείσα υπουργό και έμπειρο στέλεχός της, στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Σήμερα , οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν έναν ακόμη λόγο να μνημονεύσουν την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Το Παρίσι, ως γνωστόν, βρίσκεται στην Γαλλία.

  • Μέχρι σήμερα, για να εργαστεί κάποιος στην καλοπληρωμένη και με πολλά επιδόματα θέση της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, ήταν υποχρεωμένος να αποδείξει ότι μιλά ΑΡΙΣΤΑ την Αγγλική και τουλάχιστον ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την Γαλλική γλώσσα.

Θεωρήθηκε λογικό και απαραίτητο ότι για να είναι κάποιος ΧΡΗΣΙΜΟΣ κρατικός λειτουργός στο Παρίσι , της Γαλλίας, καλό θα ήταν να μιλά -τουλάχιστον καλά- τη Γαλλική Γλώσσα.

Η σημερινή κυβέρνηση όμως είχε άλλη άποψη. Η Αριστεία θεωρείται ρετσινιά.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2019, κατατέθηκε μια μικρή ανώδυνη τροπολογία σε ένα Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούσε την …. «Ίδρυση παιδικού σταθμού στο ΥπΠο και το Ταμείο Αλληλοβοήθεια των Υπαλλήλων του».

Η παράγραφος 2α του άρθρου 68 του Προεδρικού Διατάγματος 147/2017 (Α’ 192) σύμφωνα με την άποψη των κκ Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Ξενογιαννακοπούλου και Χουλιαράκη που υπογράφουν την τροπολογία, ήταν επιβεβλημένο να αλλάξει, να προσαρμοστεί στα σύγχρονα αριστερά δεδομένα.

Στην μικρή ανώδυνη τροπολογία παρεισέφρησε μια  αθώα διάταξη:

  • «Στα τυπικά προσόντα που αφορούν τη στελέχωση της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση της Γαλλικής γλώσσας.

Η «άριστη» γνώση της Αγγλικής αρκεί. Στη Γαλλία προφανώς όλοι μιλούν Αγγλικά.

Γιατί θα έπρεπε ο Έλληνας διπλωμάτης εκπρόσωπος της χώρας στο Παρίσι να ομιλεί την Γαλλικήν;

Είναι προφανές ότι η τροπολογία είναι «φωτογραφική». Κάποιον είχαν στο μυαλό του γι’ αυτή τη θέση, κάποιο δικό τους παιδί ήθελαν να ταχτοποιήσουν.

Κι έβαλαν την Ελληνική Βουλή να ψηφίσει… Έτσι . Γιατί μπορούν…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κύριε Κώνστα καλησπέρα σας. Μια ερώτηση θα ηθελα να κάνω λόγω της εμπειρίας σας. Με βάση αυτά που γίνονται στο πολιτικό σκηνικό ποτέ πιστεύετε ότι θα γίνουν οι εκλογές; Θεωρείτε πιθανό έναν αιφνιδιασμό από τον τσιπρα ακόμη και πριν το Μάιο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here