Το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να βελτιωθεί τον Απρίλιο, εν μέρει αντιστρέφοντας την πτώση του προηγουμένου μήνα, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων προοπτικών σταθερής οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανία.

Ο εμπροσθοβαρής δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK, αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στις 10,9 μονάδες τον Απρίλιο από τις 10,8 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 10,7 μονάδες. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε 0,2 μονάδες το Μάρτιο από τις 11 μονάδες το Φεβρουάριο.

Οι προοπτικές για την εγχώρια ανάπτυξη το 2018 παραμένουν πολύ ευνοϊκές, ανακοίνωσε η GfK, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της στην αρχή του έτους ότι οι πραγματικές ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά περίπου 2% φέτος.

“Η πρόβλεψη αυτή προϋποθέτει ότι οι Γερμανοί δεν θα κλιμακώσουν τους πιθανούς κινδύνους”, ανακοίνωσε η GfK, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές εμπορικές πολιτικές αυτή τη στιγμή θεωρούνται η μεγαλύτερη απειλή.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 45,9 μονάδες το Μάρτιο από τις 45,6 μονάδες το Φεβρουάριο, μετά από τη σημαντική πτώση του προηγουμένου μήνα, με τη γερμανική οικονομία να λειτουργεί σωστά και σε πλήρη ισχύ, τόνισε η GfK.

Οι προσδοκίες για το εισόδημα αυξήθηκαν στις 54,9 μονάδες το Μάρτιο από τις 53,8 μονάδες το Φεβρουάριο, με την εικόνα να υποστηρίζεται από την σταθερή αγορά εργασίας και τις προοπτικές για μέτριο πληθωρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here