Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν μεταξύ των ομιλητών που τοποθετήθηκαν στο κομβικό συνέδριο 2nd Greek Corporate Governance Summit, με τίτλο «Η Κατάλληλη Ώρα για Επενδύσεις στην Ελλάδα» μέσα από τη LiveOn, την πλατφόρμα διοργάνωσης ψηφιακών συνεδρίων και εκθέσεων της ethosBUSINESS.

Η εταιρική διακυβέρνηση αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα και κατά την κρίση του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε ότι είναι πιο σημαντική από το παρελθόν.

 Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ένα μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι η κλίμακα των ελληνικών επιχειρήσεων (ποσοστό άνω του 90% των επιχειρήσεων στη χώρα μας, αφορά μικρές επιχειρήσεις) που αυτομάτως συνιστά θέμα ανταγωνισμού, διαφάνειας, εισφορών, φορολογίας.

Μια από τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση και ίσως χρηματοδοτηθεί  από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά στις συγχωνεύσεις εταιρειών ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις επιβίωσαν και βοήθησαν την ελληνική οικονομία εν μέσω covid-19. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, η εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρικής της Philip Morris, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, επαινώντας την πρωτοβουλία της να συνδράμει στην κρίση, βρίσκοντας μία φανταστική λύση στους μικρούς πελάτες, παρέχοντας πίστωση 10 εκατ. ευρώ. Βοήθησε έτσι στην ταμειακή ροή, σε δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας την κουλτούρα εταιρικής διακυβέρνησης που την διέπει φροντίζοντας για υπαλλήλους και πελάτες.

  • “Αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να κινηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις” τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να βρει τρόπους με νέους νόμους να ενθαρρύνει, την εταιρική διακυβέρνηση. Επεσήμανε δε, ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ για τα δικαιώματα της μειοψηφίας των μετόχων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μία διαφορετική κουλτούρα τήρησης κανόνων και διαφάνειας. Επειδή οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι οικογενειακές, και η χώρα μας ήταν πίσω σε θέμα εταιρικής διακυβέρνησης, η κυβέρνηση συνεργάζεται και με την Παγκόσμια Τράπεζα για το καλύτερο.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της FF.

  • “Πριν από δύο ημέρες μπήκαν φυλακή οι επικεφαλής της Folli Follie. Είναι δυσάρεστο, αλλά είμαστε αυστηροί και πρέπει να γίνει σαφές ότι όποιος παραβιάζει τους κανόνες και δεν σέβεται τα χρήματα των άλλων θα τιμωρείται”, ξεκαθάρισε, στέλνοντας ξεκάθαρα μήνυμα.

Τέλος, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές του συνεδρίου, καθώς -όπως ανέφερε- η κυβέρνηση ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες για σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here