«Μία γενική αρχή, σχετικά με τον σχεδιασμό για το πώς και πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν και πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαΐου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία. Κανένας μας δεν βρίσκει ευχαρίστηση σε αυτά τα μέτρα αλλά ήταν αναγκαία για την καταιγίδα που ήρθε».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, σε ερωτήσεις σχετικά με τον χρόνο άρσης των μέτρων, ενώ υπογράμμισε ότι τα πράγματα, σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, δείχνουν να πηγαίνουν καλά αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί. «Είμαστε στο 87′ και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90’» όπως είπε.
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, έχει και σχέδιο και όρεξη και εργατικότητα, ώστε να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις όπως αυτή του ΔΝΤ και δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα τα καταφέρουμε, όπως ακριβώς διαψεύσαμε και τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας ση χώρα μας».
Ερωτηθείς για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε αρχικά ότι είναι απόρροια του μνημονίου που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «θετικό» ότι υπάρχει, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Ξοδεύει τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους «και καλό είναι, όσο γίνεται να μην το ακουμπήσουμε, διότι θα είναι κακό σήμα για τις αγορές» όπως είπε.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι κριτής για την οικονομική πορεία της χώρας είναι οι αγορές και η χθεσινή έξοδος σε αυτές με το 7ετές ομόλογο απέδειξε ότι η Ελλάδα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here