Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα μέτρα, με τα οποία θα κλείσει η Δ’ αξιολόγηση. Στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί έως τις 14 Ιουνίου. Την ίδια ώρα, από μέρα σε μέρα αναμένεται να “βγει στον αέρα” η νεα προκήρυξη για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ.

Το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει μια σειρά από ακανθώδη θέματα, όπως οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, το “κούρεμα” των συντάξεων από τις αρχές του 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020, την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, κοκ.

Στην Υγεία, βέβαια, αν και η ακριβής εικόνα παραμένει ασαφής, εκτιμάται πως το πολυνομοσχέδιο θα εισάγει  αλλαγές σε μια σειρά από θέματα που βρέθηκαν και στο επίκεντρο της συζήτησης με τους θεσμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, οι χαρακτηριστικότερες προσθήκες της Αριστοτέλους στο πολυσέλιδο νομοσχέδιο θα είναι τροποποιήσεις στη διαδικασία ανάπτυξης της νέας ΠΦΥ και θεσμοθέτηση κινήτρων για την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων, και θέματα που αφορούν τις κεντρικές προμήθειες.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει με τη θέσπιση κινήτρων για να παροτρύνει τους ασθενείς να επιλέγουν περισσότερα γενόσημα. Παρά τις ενστάσεις και τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί, η Αριστοτέλους φαίνεται να προχωράει με τη νομοθέτηση της εξίσωσης της ασφαλιστικής με τη λιανική τιμή στα γενόσημα. Εν ολίγοις, οι ασθενείς που επιλέγουν γενόσημα θα πληρώνουν μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή. Μένει να φανεί αν στη διάταξη θα έχει προβλεφθεί πως θα καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί στη δαπάνη και αν θα “πληρώσουν τη νύφη” οι φαρμακευτικές, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

Περισσότερα στο virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here