Η  χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας δείχνει ότι έχει μπει σε μία φάση συσσώρευσης μέχρι να μας δείξει την επόμενη σημαντική κίνηση.

Το επίπεδο των 803 μονάδων φαίνεται να είναι κύρια αντίσταση στο intraday γράφημα και θα πρέπει να κατοχυρωθεί για να μας δώσει συνέχιση.

Κάποιες μετοχές έχουν ήδη βγάλει διόρθωση χωρίς να έχει επηρεαστεί ο Γενικός Δείκτης, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την μετοχή του ΟΤΕ που συνήθως προηγείται ή και παίζει σαν μπαλαντέρ-σωματοφύλακας στον Γενικό Δείκτη.

To stop στο Intraday εντοπίζεται στις 781 μονάδες με το ημερήσιο στις 759.

Σε καμία περίπτωση η μεγάλη τάση δεν έχει χαλάσει. Είναι ωστόσο λογικό να υπάρχουν και ανάσες σε μία κίνηση και ειδικά με τόσο σημαντικά κέρδη σε τόσο μικρό διάστημα.

Την Παρασκευή έχουμε κλείσιμο παραγώγων και αμέσως μετά μένουν μόλις 8 συνεδριάσεις για να κλείσει το έτος που ακόμα και σήμερα χάνει το 15% της αξίας του για το 2020.

Χθες, ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 792,31 μονάδες με +0,63% χωρίς να μπορέσει να κρατήσει για μία ακόμη μέρα τις 800 μονάδες. Γύρω από τις 800 μονάδες εμφανίζονται πωλητές με έντονες ρευστοποιήσεις…

Παρόλο που κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών διέσπασε τις 530 μονάδες, στο τελευταίο μισάωρο οι ρευστοποιήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς γύρισαν τον δείκτη να κλείνει τελικά στις 517,23 μονάδες με απόδοση +1,43% δίνοντας τον τόνο σε όλη την συνεδρίαση. Η Τρ. Πειραιώς έκλεισε με βουτιά -5,08%.

Ο τζίρος ανήλθε στα 131,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 56,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,7 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,86%, στις 1.899,94 μονάδες, ενώ στο +0,33% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.076,24 μονάδες.

H μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με  +4,99% ξεχώρισε χθες, με την Τέρνα Ενεργειακή και την Alpha Bank να τον “πλαισιώνουν” με +3,54% και +3,24% αντίστοιχα. Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Eurobank και Σαράντη και άνω του 1% σε Φουρλή, Jumbo και Titan. Ανοδικά έκλεισαν οι Coca Cola, Εθνική, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Βιοχάλκο, με τον ΑΔΜΗΕ να κλείνει χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες για τον Μυτιληναίο και τη Motor Oil, ενώ η πτώση σε ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ ξεπέρασε το 1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here