Παρουσία του πρωθυπουργού Kυριάκου Μητσοτάκη, του αμερικανού πρέσβη George Tsounis αλλά και του Προοέδρου ΕΜΕΑ της Microsoft, Ralph Haupter γιορτάστηκαν χθες τα 30 χρόνια παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα.

O Γενικός Διευθυντής Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, άδραξε την ευκαιρία για να παρουσιάσει το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα της πολυεθνικής στη χώρα μας .

Το επενδυτικό σχέδιο ξεκίνησε με τη δημιουργία 3 συγκροτημάτων data centers σε Σπάτα και Κορωπί . Ολοκληρώνεται ήδη η φάση των σχετικών αδειοδοτήσεων και η ανέγερση των data centers τοποθετείται το 2023.

Μέχρι το 2025 εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος της εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος GR for Growth για την εκπαίδευση 100.000 νέων, σε νέες ψηφιακές δεξιότητες. Ήδη έχουν εκπαιδευτεί οι πρώτοι 35.000.
Στις σημερινές συνθήκες της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις για τον περιορισμό του κόστους, είπε ο κ. Μιχαλόπουλος προτρέποντας τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και το Δημόσιο να μην σταματήσει τις επενδύσεις του και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • Μία εταιρεία που μεταφέρει τις δομές της στο cloud μειώνει κατά 93% το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Επίσης παρουσιάστηκε και έρευνα για τον «αντίκτυπο» της παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.

 

  •  «καταδεικνύει και τη σημασία που πλέον έχει η Ελλάδα εντός του Ομίλου της Microsoft αφού διεξάγεται για επιλεγμένες χώρες».

Η έρευνα αναλύει ουσιαστικά 4 πυλώνες πάνω στους οποίους, σύμφωνα με τη διοίκηση της Microsoft, έχει χτιστεί η λειτουργία και το στρατηγικό σχέδιο της ελληνικής θυγατρικής:

  1. οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς,
  2. σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα,
  3. βιωσιμότητα,
  4. εμπιστοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here