Άριστη κερδοφορία με αύξηση σε ασφάλιστρα και λειτουργικά αποτελέσματα. Εξαιρετικά σταθερή κεφαλαιακή θέση. Το καθαρό αποτέλεσμα επηρεάζεται εξαιτίας της απομείωσης των επενδύσεων στη Ρωσία, αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση ο Όμιλος Generali για τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

Ειδικότερα, στα βασικά μεγέθη:

-Συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 22,3 δισ. €: Αύξηση +6,1%, τόσο στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (+6,4%) όσο και στον κλάδο Ζωής (+6%). Οι καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής αυξήθηκαν σε 3,9 δισ. ευρώ (+19,3%), με αποκλειστική στόχευση σε επενδυτικά προϊόντα unit-linked και ασφαλιστικά προϊόντα προστασίας Ζωής και Υγείας.

-Τα λειτουργικά αποτελέσματα ανήλθαν σε 1,6 δισ. ευρώ (+1,1%), χάρις στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων, του τομέα Holding και των λοιπών επιχειρηματικών τομέων. Ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων έφτασε στο 90,4% (+2,4 π.μ.) και το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 4,94% (+0,53 π.μ.)

-Τα καθαρά αποτελέσματα έφτασαν στα 727 εκατ. ευρώ (με αντιστοιχία τα 802 εκατ. ευρώ το Α΄ τρίμηνο του 2021) καθώς επηρεάστηκαν από την απομείωση των επενδύσεων στη Ρωσία οι οποίες έφταναν τα 136 εκατ. ευρώ. Βάσει των παραπάνω, τα καθαρά αποτελέσματα θα ήταν σήμερα στα 863 εκατ. ευρώ.

-Ο Δείκτης Φερεγγυότητας παρέμεινε εξαιρετικά σταθερός στο 237% (με αντιστοιχία 227% στα Ετήσια Αποτελέσματα του 2021).

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here