Προς διπλασιασμό σε περίπου 3 δισ. ευρώ οδεύει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε σχέση με το τέλος του 2020, καθώς συνεχίζεται η προσθήκη νέων συμβάσεων στο ενεργητικό της, μέσω του κατασκευαστικού βραχίονα, δηλαδή της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Η τελευταία κίνηση αφορά την υπογραφή σύμβασης ύψους 154,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός νέου σιδηροδρομικού έργου στη Βουλγαρία. Πρόκειται για μια αγορά στην οποία η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ολοκληρώσει έργα συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, με έμφαση στα σιδηροδρομικά και στα κτιριακά.

Το νέο έργο στη γειτονική χώρα αφορά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής και ηλεκτροκίνησης του τμήματος Petarch – Dragoman, όπως επίσης και τη μελέτη, κατασκευή και εποπτεία των έργων σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών του τμήματος Voluiak – Dragoman.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η εισηγμένη προσθέτει ότι το έργο περιλαμβάνει 20,9 χλμ. σιδηροδρομικής υποδομής (χωματουργικά, γέφυρες, τεχνικά έργα, άνω διαβάσεις, στρώση γραμμής και κατασκευή 4 σταθμών) και πλήρους ηλεκτροκίνησης, καθώς και τη μελέτη/κατασκευή 33 χλμ. σηματοδότησης/ τηλεπικοινωνιών, ενώ η διάρκεια κατασκευής είναι 48 μήνες.

Τους επόμενους μήνες, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόκειται να προσθέσει μια σειρά πολύ σημαντικών νέων συμβάσεων, αρχής γενομένης από την κατασκευή του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 (Τρίκαλα Εγνατία Οδός), προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ.

Χθες στο Χρηματιστήριο, ο κ. Γιώργος Περιστέρης αγόρασε 3 πακέτα μετοχών που αντιστοιχούν στο 7,25% του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ .

Το πρώτο πακέτο των 2,67 εκατ. μετοχών διακινήθηκε στην τιμή των 11,20 ευρώ (όπως και τα προηγούμενα), δηλαδή με premium 16,5% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή, συνολικού ύψους 29,99 εκατ. ευρώ.

Λίγα λεπτά αργότερα, διακινήθηκε και δεύτερο πακέτο, στην ίδια τιμή, συνολικού όγκου 4,375 εκατ. τεμαχίων και αξίας 49 εκατ. ευρώ, ενώ το τρίτο ήταν 446 χιλ. τεμαχίων αξίας 5 εκατ. ευρώ. Η αξία του συνόλου των πακέτων ήταν 84 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here