Για 10η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr  και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το συνέδριο – θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum το οποίο και φέτος πραγματοποιείται μαζί με τα Greek Exports Awards 2021!

Η διοργάνωση των φετινών Greek Exports Forum & Awards προβάλλει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις από το νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Εξωστρέφειας, παρέχοντας χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο προβληματισμός για τα αυξημένα μεταφορικά κόστη.

Παράλληλα, η διοργάνωση θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα, σε μία ακόμη χρονιά που κινήθηκε υπό την επήρεια των επιπτώσεων της πανδημίας.

Μετά το πέρας των θεσμικών χαιρετισμών και των ομιλιών πραγματοποιήθηκε το ενδιαφέρον Panel Ι με τίτλο: «Επενδύσεις και εξωστρέφεια στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου».

Ο κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος ανέφερε ότι: Υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση στις άμεσες ξένες επενδύσεις το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ και οι εισροές για το σύνολο του έτους ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ, έναντι 2,9 δισ. το 2020. Επίπεδα-ρεκόρ, λοιπόν. Οι μεγαλύτερες ξένες ροές άμεσων επενδύσεων βεβαιώνουν την άνοδο της οικονομίας ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Η αύξηση αυτή αγγίζει το 13% ακόμη και την χρονιά, προ πανδημίας, το 2019.

Η βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας, ως επενδυτικός προορισμός, άλλαξε με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, καθώς έχουμε μια κυβέρνηση φιλική προς τους επενδυτές. Στην Enterprise Greece παρακολουθούμε τις διεθνείς τάσεις και παρεμβαίνουμε εκεί που υπάρχει ενδιαφέρον με σημαντικές προοπτικές. Βλέπετε κολοσσούς, όπως η Microsoft, η Amazon, η Pfizer να έρχονται στην Ελλάδα, κάτι που πριν από χρόνια θα ακουγόταν ως ανέκδοτο, αλλά σήμερα είναι πραγματικότητα. Υπάρχει συνεχής ροή επενδυτικών αιτημάτων και φακέλων που κατατίθεται στη Δ/νση στρατηγικών επενδύσεων, αυτό θα συνεχιστεί. Πιστεύω ότι ο πόλεμος δεν θα διαρκέσει πολύ και τα αρνητικά αποτελέσματα θα περιοριστούν. Σε συνθήκες κρίσης τα έχουμε πάει καλά. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. 

Το Enterprise Greece είναι ο εθνικός φορέας για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και των ελληνικών εξαγωγών και μαζί με τον ΟΑΕΠ είμαστε δυο φορείς εποπτευόμενοι από το ΥΠΕξ, διαθέτωντας τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων. Έχουμε ενιαία δομή εξωστρέφειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here