από την Ελενα Ερμείδου

 «Δεν είχα ιδέα για αυτό το επάγγελμα και ούτε μετά την πρώτη μου συνέντευξη είχα καταλάβει ακριβώς τι προσφέρει» λέει ο Δημήτρης Γαβαλάκης όταν 30 χρόνια πριν, στην αναζήτηση του για συμπληρωματικό εισόδημα του τράβηξε το ενδιαφέρον μία  «κρυφή» αγγελία της Alico (Metlife) και προσθέτει : «αυτό που θυμάμαι ξεκάθαρα είναι όταν κατά τη διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης έβλεπα το συντονιστή μου να με εκπαιδεύει και ένιωσα ότι σίγουρα θα μου άρεσε πάρα πολύ να κάνω τη δουλειά που έκανε. Αυτό το ερέθισμα ήταν και η αιτία μετά από 5 χρόνια καριέρας ως ασφαλιστικός σύμβουλος να τολμήσω το ξεκίνημα μου στο management και να γίνω Συντονιστής».

Οι σημαντικές στιγμές μίας πορείας 30 ετών,

Σε μια πορεία 30 ετών είναι φυσικό να υπάρχουν σημαντικές στιγμές.  Ο Δημήτρης Γαβαλάκης ξεχωρίζει την πρώτη που ήταν η υπογραφή της σύμβασης του Συντονιστή στην αγγλική  Commercial Union Life το 1996. Ο επόμενος σημαντικός σταθμός ήταν η ανάληψη της ευθύνης της διεύθυνσης του υποκαταστήματος Νέου Ψυχικού στην ίδια εταιρεία στο τέλος του 1999 έχοντας ήδη κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στην εταιρεία του σε όλα τα επίπεδα management.

Η επόμενη, καθοριστική, στιγμή στην καριέρα του ομολογεί ήταν πολύ δύσκολη. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πουληθεί στον όμιλο Ασπίς ο οποίος μέχρι περίπου το 2008 δεν είχε επηρεάσει τη λειτουργία της. Το υποκατάστημά του ήταν πρώτο σε χαρτοφυλάκιο σε όλη την εταιρεία και η μάχη όλων ήταν να προσπαθήσουν  να μείνει η εταιρεία ανοιχτή και να μη γίνει ανάκληση της άδειας της, με αγώνες σε όλα τα επίπεδα.

Τότε μας λέει πως οι αρμόδιοι τότε δεν άκουσαν τις προτροπές τους παρότι τα αποθεματικά της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με της Ασπίς Πρόνοια. Σήμερα, ωστόσο όλοι αποδέχονται ότι ίσως έπρεπε να βρεθεί τρόπος να μείνει ανοιχτή.

Από την ανάκληση της άδειας στην ίδρυση της LifePlan

Μετά την ανάκληση της άδειας της Commercial Value, οι καταξιωμένοι συνεργάτες του και ο Δημήτρης Γαβαλάκης βρήκαν τη δύναμη να γεννήσουν  κάτι πολύ όμορφο – τη LifePlan. Μια καινοτόμο ιδέα για εκείνη την εποχή. Μια εταιρεία με δομή Agency χωρίς όμως αποκλειστική συνεργασία με μια Ασφαλιστική εταιρία.

Η επιλογή τους  δέκα χρόνια πριν τους έχει δικαιώσει σήμερα απόλυτα.

Το μεγάλο ξεκίνημα με τον ΠΣΣΑΣ και η ιδέα της ΕΑΔΕ

Το ξεκίνημα της ενασχόλησης του με τα κοινά του κλάδου προήλθε από την προτροπή φίλων και συναδέλφων μου στο ΔΣ του συνδέσμου των Συντονιστών (ΠΣΣΑΣ) το 2009.

Μετά από μία θητεία ως ταμίας και αντιπρόεδρος οι συνάδελφοι τού έκαναν την τιμή να τον εκλέξουν πρόεδρο και μάλιστα για τρεις συνεχόμενες φορές με υψηλότητα ποσοστά. Μαζί με όλα τα μέλη των ΔΣ κατάφεραν στα 6 χρόνια της θητείας του να εκτοξεύσουν τα ενεργά μέλη του Συνδέσμου σε πάνω από 250 (έχοντας δηλαδή  εγγεγραμμένους πάνω από το 30 % των ενεργών Συντονιστών όλης της Ελλάδας), να τον κάνουν οικονομικά εύρωστο, να αναπτύξουν σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις και τέλος να εξασφαλίσουν τόσο την ύπαρξη της συγκεκριμένης κατηγορίας όσο και τα εμπορικά δικαιώματα τόσο των Συντονιστών όσο και όλων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με τον ν.4583.

Ταυτόχρονα ως πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ συμμετείχε στην προσπάθεια όλων των σωματείων για την γέννηση ενός φορέα ο οποίος θα εξέφραζε ενιαία όλες τις κατηγορίες της διαμεσολάβησης.

Η ιδέα της ΕΑΔΕ πήρε σάρκα και οστά με εξαιρετικό πλαίσιο λειτουργίας. Διατήρηση της αυτονομίας των Σωματείων που εκπροσωπούν διακριτές κατηγορίες διαμεσολάβησης αλλά ταυτόχρονα κοινή εκπροσώπηση των αιτημάτων όταν υπήρχε ομοφωνία. Τέλος η ετήσια εναλλαγή της προεδρίας της ΕΑΔΕ από το κάθε σωματείο εξασφάλιζε την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των κατηγοριών.

Ο Δημήτρης Γαβαλάκης είχε την τιμή να διατελέσει 2 φορές πρόεδρος της ΕΑΔΕ και να ζήσει πολλές δημιουργικές στιγμές συνεργασίας με όλους τους προέδρους των άλλων σωματείων πετυχαίνοντας πάντα ομοφωνία και εξαλείφοντας κάθε διαμάχη μεταξύ των σωματείων.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here