Ενάντιον του κρυπτονομίσματος bitcoin καταφέρθηκαν χθες δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ.

Ως αποτέλεσμα το ψηφιακό κρυπτονόμισμα υποχώρησε κατά 4,2% στις 9.243 δολάρια.
Ο Μπάφετ, χαρακτήρισε χθες το bitcoin ως το χειρότερο ποντικοφάρμακο και το συνέκρινε με τη «φούσκα» των τουλιπών στην Ολλανδία του 17ου αιώνα.

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι αγοραστές bitcoin ζουν με την ελπίδα πως θα βρουν άλλους αγοραστές να πληρώσουν ακόμη ακριβότερα για το κρυπτονόμισμα.

Ο Μπάφετ είπε ότι υπάρχει μυστικισμός πίσω από το κρυπτονόμισμα, στοιχείο που έχει συμβάλει στην άνοδο της τιμής του. «Προκαλεί άνοδο της τιμής, δημιουργεί νέους αγοραστές… αν δεν το καταλαβαίνεις, ενθουσιάζεσαι ακόμη περισσότερο. Στους ανθρώπους αρέσει να κερδοσκοπούν, να στοιχηματίζουν», είπε χθες ο Μπάφετ μιλώντας στο CNBC.

Αναφερόμενος στο ίδιο ψηφιακό κρυπτονόμισμα ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, είπε πως το bitcoin «δεν παράγει τίποτα ως επενδυτική κατηγορία και ούτε θα έπρεπε να περιμένει κανείς πως θα το κάνει».

Δήλωσε δε ότι θα στοιχημάτιζε πως η αξία του bitcoin θα μειωθεί, αν υπήρχε έναν τρόπος να το κάνει εύκολα.

Ο Γκέιτς πρόσθεσε, όπως έχουν κάνει πολλοί μέχρι σήμερα, πως η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το bitcoin είναι ενδιαφέρουσα καθώς αφαιρεί την ανάγκη για ύπαρξη μεσαζόντων, όπως μια τράπεζα, σε μια συναλλαγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here