Η Γαλλική εταιρεία διαχείρισης Λιμένων Terminal Link αναλαμβάνει να διαχειριστεί τις δραστηριότητες κλειδιά του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για να θέσει με ταχύτητα σε εφαρμογή το επενδυτικό σχέδιο της κοινοπραξίας South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd.

  • Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής αναλαμβάνει ο κ. Rui Pinto.
  • Γενικός επιχειρησιακός Διευθυντής και Διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων αναλαμβάνει ο κ. Marc Riondel.

Οι δύο Γάλλοι θα πλαισιώσουν τη διοίκηση του Έλληνα Προέδρου και Δνοντος Συμβούλου Σωτήρη Θεοφάνη αλλά είναι προφανώς ότι η λειτουργία του λιμανιού περνά σε Γαλλικά χέρια.

Αύριο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης θα ανακοινώσει το αναπτυξιακό σχέδιο της κοινοπραξία με σαφές σφικτό χρονοδιάγραμμα μέτρων για τη βελτίωση της διαδικασίας φόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων στα πλοία.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί στον τομέα της υποδοχής και προσωρινής αποθήκευσης στο εσωτερικό του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων των προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων. Στα σχέδια της διοίκησης είναι σαφές ότι περιλαμβάνουν βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού με νέες προσλήψεις εξειδικευμένων υπαλλήλων.

Σχέδιο 100 ημερών με 3 στόχους.

Τα πρώτα βήματα της νέας ιδιοκτησίας, είναι:

·         Άμεση και δραστική βελτίωση της λειτουργίας της εταιρείας, κάτι που προϋποθέτει προμήθειες εξοπλισμού και ανασχεδιασμό των εργασιών.

•               Μεταφορά της εμπειρίας, που διαθέτει ο τεχνικός εταίρος εκ των τριών επενδυτών, δηλαδή η Terminal Link της CMA CGM,

•               Ταχύρυθμη έναρξη των υποχρεωτικών επενδύσεων, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, αρχής γενομένης από τον προβλήτα VI.

Οι Γάλλοι εταίροι της επενδύτριας κοινοπραξίας, South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd., εκτιμούν πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μεγάλες προοπτικές, κυρίως στην εξυπηρέτηση εμπορευματοκιβωτίων και στα συμβατικά φορτία, αλλά όχι πριν αντιμετωπιστούν προκλήσεις, όπως η αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και ο εκσυγχρονισμός εξοπλισμού.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here