Μεγαλύτερη εγρήγορση των αρχών και καλύτερη προετοιμασία για πιθανή αναζωπύρωση του κοροναϊού ζήτησε ο Γιώργος Παππάς, ειδικός στις λοιμώξεις παθολόγος, μιλώντας στον Αιμίλιο Νεγκή και στο VirusLive! Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα έπρεπε εγκαίρως να αναπτυχθούν περισσότερα εργαστήρια, ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα διενέργειας μοριακών τεστ και να καταπολεμήσουμε άμεσα τις εστίες αναζωπύρωσης.

Από την άλλη, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το γεγονός ότι καθημερινάκαταγράφονται 20-30 κρούσματα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την περίοδο του Μαρτίου, αφού σήμερα γίνονται πολλαπλάσια τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας και στην ιχνηλάτιση επαφών.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και όλοι μας πρέπει να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους ή και σε ανοιχτούς, όταν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το συγχρωτισμό με πολλούς ανθρώπους.

Όσον αφορά τις δοκιμές εμβολίων κατά του κοροναϊού εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάπτυξη εμβολίων, σημειώνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για την ασφάλεια, καθώς τα πειραματικά εμβόλια βασίζονται σε δοκιμασμένες και ασφαλείς τεχνολογίες. Εκτιμά, μάλιστα, ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε σαφή εικόνα για την πορεία των δοκιμών των εμβολίων.

Τέλος, θεωρεί κρίσιμο ο πληθυσμός να κάνει τα εμβόλια της γρίπης και του πνευμονιοκόκκου, ώστε το φθινόπωρο να περιοριστούν οι πιθανότητες συνύπαρξης με την COVID-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here