Η Exxon Mobil Corp άφησε χθες να εννοηθεί ότι θα έχει μεγάλο λειτουργικό κέρδος για το τρίτο τρίμηνο, μετά το υψηλό επίπεδο κερδών ρεκόρ όλων των εποχών, που κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς τα κέρδη από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου αντισταθμίζουν την αδύναμη κερδοφορία στους τομείς των διυλιστηρίων και των χημικών, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στο χρηματιστήριο.

Η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ κατάρτισε μία σύντομη περιγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της κατά το τρίτο τρίμηνο, αναμένοντας ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα καταγραφούν κοντά στο αποτέλεσμα των 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (17,96 δισεκατομμυρίων ευρώ) του δευτέρου τριμήνου.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτή ανάλυση, ο τομέας του φυσικού αερίου, επωφελήθηκε κομβικά από τις υψηλότερες τιμές.

Η Exxon και οι ανταγωνιστές της κατά τη χρονιά που διανύουμε, κατέγραψαν κερδοφορία σε υψηλότατα επίπεδα, μετά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας.

Στο τρίτο τρίμηνο, οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν μέση τιμή 8,47 δολαρίων (8.50 ευρώ) ανά εκατομμύριο βρετανικών θερμικών μονάδων (Btu) αυξημένη από την τιμή των 7,17 δολαρίων (7.19 ευρώ) ανά εκατομμύριο Btu στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν στα 98 δολάρια το βαρέλι κατά την ίδια περίοδο, από τη μέση τιμή των 109 δολαρίων που είχαν καταγράψει την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

Τα επίσημα αποτελέσματα της Exxon αναμένεται να ανακοινωθούν στις 28 Οκτωβρίου.