Τους λόγους για τους οποίους η υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών έναντι των φυσικών καταστροφών πρέπει να είναι υποχρεωτική εξηγούν, μεταξύ άλλων, με σχετικό υπόμνημα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Όλα αυτά την ώρα που εν εξελίξει βρίσκεται η διαβούλευση για το νέο Εθνικό Κλιματικό Νόμο και ειδικότερα για τις προθέσεις της Πολιτείας περί υποχρεωτικής ασφάλισης νέων κτιρίων που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας από το 2025.

Το σχετικό υπόμνημα – που επεξηγεί τις παραλείψεις, τους προβληματισμούς και τις μελλοντικές αγκυλώσεις που θα φέρει ο νόμος –  κατέθεσαν στον κ. Κώστα Σκρέκα, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΔΕ, κ.κ. Ηλίας Τσολάκης και Μιχάλης Τζωρτζωρής, παρουσία του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΑ, κ.κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και Δημήτρη Γαβαλάκη.

Κρίσιμο ζήτημα και η αστική ευθύνη

Στο πλαίσιο ευρύτερης συνάντησης του κ. Χατζηθεοδοσίου με τον κ. Σκρέκα για την στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω των αυξήσεων και της ενεργειακής κρίσης οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συμμετείχαν παραθέτοντας τις απόψεις τους για το υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του Υπουργείου για το περιβάλλον.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here