Με συγκρατημένες διαθέσεις επιστρέφουν στο ταμπλό της Wall Street οι επενδυτές από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών. Μάλιστα, στην ατονία που επικρατεί παραδοσιακά κατά τις εορταστικές περιστάσεις, έρχονται να προστεθούν και οι τεχνολογικές πιέσεις.

Πράγματι, η “βουτιά” άνω του 0,9% που γνωρίζουν τα futures του Nasdaq προμηνύουν ότι το ξεπούλημα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον τεχνολογικό κλάδο, δεν έχει έλθει στο τέλος του.

Ενδεικτικά, η μετοχή της της Tesla υποχωρεί κατά 5,2% προσυνεδριακά, μετά από την “κατρακύλα” 11,7% της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω των ανησυχιών που έχει πυροδοτήσει η ανάκληση σχεδόν 123.000 αυτοκινήτων Model S. Η μετοχή σημειώνει πτώση για πέντε διαδοχικές εβδομάδες, έχοντας διαμορφωθεί 31% χαμηλότερα από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Σε επίπεδο μήνα, η μετοχή έχασε 22%. Και όπως φαίνεται, ούτε η χιουμοριστική διάθεση που θέλησε να προσδώσει στις τελευταίες εξελίξεις ο CEO της Tesla, δεν ήταν αρκετή για να βελτιώσει το κλίμα: Ο Έλον Μασκ ανήρτησε μια σειρά από πρωταπριλιάτικα αστεία, στον λογαριασμό του Twitter, κάνοντας λόγο για… χρεοκοπία της Tesla.

Πτωτικά, άλλωστε, κινούνται και τα futures των άλλων δύο βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τα futures του βιομηχανικού Dow Jones να χάνουν σχεδόν 140 μονάδες ή 0,57% και εκείνα του S&P 500 να καταγράφουν απώλειες 0,50%.

Την Παρασκευή, η Wall Street παρέμεινε κλειστή και με το πέρας των συναλλαγών την Πέμπτη, ολοκληρώθηκε ένας μήνας άσχημων επιδόσεων για τους δείκτες – παρά τα θετικά πρόσημα που εξασφάλισαν σε επίπεδο ημέρας. Πέρα από τις ισχυρές απώλειες του Μαρτίου, με τη συνεδρίαση της Πέμπτης έκλεισε και το πρώτο τρίμηνο του 2018, το οποίο έβαλε τέλος στο σερί τριμηνιαίων κερδών του Dow και του S&P.

Με την επιστροφή τους στα ταμπλό, οι επενδυτές βρέθηκαν ενώπιον νέων εξελίξεων από το “μέτωπο” των εμπορικών εντάσεων, οι οποίες και αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο. Η Κίνα, ειδικότερα, ανακοίνωσε την επιβολή δασμών στις εισαγωγές σχεδόν 130 αμερικανικών προϊόντων, απαντώντας στα μέτρα των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here