Η Futurae Technologies AG –πάροχος εργαλείων ελέγχου ταυτοποίησης και επιβεβαίωσης συναλλαγών στον οικονομικό, ασφαλιστικό και τραπεζικό κλάδο- πέτυχε να συγκεντρώσει 5 εκατ. Ελβετικά φράγκα, με κορυφαία επενδύτρια εταιρεία την Euroclear (ηγέτη πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) και έχοντας την στήριξη από AXA Venture Partners, Zürcher Kantonalbank και EquityPitcher Ventures.

Η επένδυση επιτρέπει στην εταιρεία να διευρύνει την ομάδα της προκειμένου να αναπτυχθεί σε δύο βασικούς τομείς:  

• επιτάχυνση της διεθνούς της επέκτασης και
• ανάπτυξη της πλήρους διαχειριζόμενης πλατφόρμας ελέγχου ταυτότητας.

Η ψηφιοποίηση, με τις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας, κερδίζει συνεχώς έδαφος, ειδικά στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Σε μια εποχή που οι ασφαλείς ψηφιακές αλληλεπιδράσεις είναι πιο σημαντικές από ποτέ, η καινοτόμα πλατφόρμα της Futurae αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκαλούν πονοκέφαλο στις επιχειρήσεις που χρειάζεται να εφαρμόζουν ισχυρό έλεγχο ταυτότητας πελατών και είναι : α) έκρηξη κόστους εξυπηρέτησης πελατών, β) απώλεια πελατών καθ ‘όλη τη διάρκεια του «ψηφιακού ταξιδιού» και γ) αυξημένες απάτες, για να αναφέρουμε μερικές.

Τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότερες από 100 τράπεζες με χρήστες σε περισσότερες από 50 χώρες έχουν επιλέξει την πλατφόρμα της Futurae για την ισχυρή αυθεντικοποίηση των πελατών τους. Η Futurae θα συνεχίσει την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά, έχοντας ως εφαλτήριο τους πρώτους τραπεζικούς της πελάτες στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Η πλατφόρμα της Futurae ενισχύεται επίσης με δυνατότητες μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό απάτης γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τους πελάτες με αυτό που πραγματικά χρειάζονται: εύχρηστες λύσεις για τους χρήστες τους.

Ιδρυτές της Futurae Technologies είναι η Sandra Tobler, CEO, μια πεπειραμένη επιχειρηματίας και ηγέτης του fintech και του χρηματοοικονομικού οικοσυστήματος, και οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και χρηστικότητας,  γνωστοί σε ολόκληρο τον κλάδο για την έρευνά τους, Νικόλαος Καραπάνος, CTO, με PHD στον έλεγχο ταυτότητας και ασφάλειας Ιστού, και ο Claudio Marforio, COO και επικεφαλής προϊόντος, με PHD στην ασφάλεια και την εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.

“Η αγορά ισχυρής αυθεντικοποίησης πελατών έχει κολλήσει με ανασφαλείς και δύσχρηστές λύσεις που μειώνουν την αφοσίωση των χρηστών και ‘χαλάνε’ την εμπειρία του ‘ψηφιακού’ ταξιδιού. Καταλύτης της ραγδαίας ανάπτυξής μας, εκτός από την υψηλή χρηστικότητα και την ευκολία ενσωμάτωσης της τεχνολογίας μας, είναι το γεγονός ότι βοηθάμε τους πελάτες μας να μειώσουν μαζικά το υψηλό λειτουργικό κόστος “, σύμφωνα με την Sandra Tobler, CEO της Futurae.

«Με πολυετή εμπειρία σε ρόλους διοίκησης επιχειρήσεων, έχω ζήσει από πρώτο χέρι τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλείας», δήλωσε ο Michael Shipton, ο οποίος προσχώρησε πρόσφατα στο διοικητικό συμβούλιο της Futurae και είναι εκτελεστικός διευθυντής στο διοικητικό συμβούλιο της Euroclear Switzerland. «Η Futurae αποτελεί ένα καινοτόμο πάροχο λύσεων ασφάλειας που δεν επιδιορθώνει απλώς μια τρύπα ασφαλείας αλλά  διαμορφώνει νέα πρότυπα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες. Αυτό συνδυαστικά με το αναπτυσσόμενο δυναμικό της αγοράς, έπεισαν την PwC Switzerland να παρουσιάσει την ‘Futurae Technologies AG’  ως επενδυτική ευκαιρία στην Euroclear Switzerland», πρόσθεσε ο David Bundi. , Head of Compliance, RegTech & LegalTech στη PwC Switzerland.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here