Έχασε τη δυσκολότερη μάχη, μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία της υγείας του, ο καθ’ όλα πετυχημένος, αγαπητός και σεβαστός Έλληνας Venture Capitalist,  Λουκάς Πηλίτσης.

Ο Λουκάς Πηλίτσης άφησε ανεξίτηλο το ίχνος του στον κλάδο των ιδιωτικών αγορών στην Ελλάδα.  Όλοι τον θυμούνται ως μια ήρεμη σταθερή δύναμη που δεν θα έθετε σε κίνδυνο την ηθική για κανέναν και οτιδήποτε άλλο.

Η κηδεία του έγινε χθες σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Λουκάς Πηλίτσης ήταν διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικός εταίρος του επενδυτικού ταμείου Anchorstone Partners, πεπειραμένος επενδυτής σε Venture Capital και Private Equity τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009, μετά από 21 χρόνια καριέρας σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Λονδίνο, προκειμένου να δημιουργήσει και ηγηθεί του Venture Capital και Private Equity Group του Ομίλου της Τρ. Πειραιώς.

Πρωταγωνίστησε στην συγκέντρωση των πρώτων κεφαλαίων του TANEO.

Το Openfund δημιούργησε μεγάλους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις.

Συμμετείχε στην δημιουργία του πρώτου κεφαλαίου ιδιωτικών αγορών ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα και στη δημιουργία επενδυτικών κεφαλαίων στον χώρο της τεχνολογίας.

  • Ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας που έστησε την EOS Capital που διευθύνει ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Προηγουμένως, κατείχε από το 1995 υψηλόβαθμες θέσεις στην αμερικανική State Street, σε τομείς όπως η επενδυτική τραπεζική, το εταιρικό Venture Capital και Pricate Equity και η ανάπτυξη στρατηγικής και διαχείρισης κινδύνου.

Έφθασε μέχρι τη θέση του Pan-European Chief Administrative Officer, όπου ήταν υπεύθυνος για την πανευρωπαϊκή στρατηγική της εταιρίας και την επίβλεψη των δραστηριοτήτων Private Equity και M&A.

Είχε εκτελέσει επενδυτικές συμφωνίες από τα στάδια της «θερμοκοιτίδας» μέχρι διεθνείς συναλλαγές equity αξίας 5 δισ. δολαρίων.

Ήταν κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακών τίτλων από το Boston University Law School και το Boston College.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here