Δεύτερο σερί limit up για τη μετοχή της Frigoglass, με συναλλαγές 1,7 εκατ. τεμαχίων, ανεκτέλεστο προς αγορά και ούτε…μισό ρετάλι για πώληση στα 0,815 ευρώ.
   Συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ισχυρό αγοραστή των τελευταίων ημερών το “σφικτό” free float καθώς στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχουν:
  • η Truad Verwaltungs με 48,55%,
  • ο Marc Lasry με 9,963%
  • η AlphaBank μς 5,95%.
    Συμφερόντων Δαυϊδ-Λεβέντη η Truad, είχε επωμισθεί το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης της Frigo- μέσω μίας δαιδαλώδους διαδικασίας και μετά από συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες- ιδρυτής και επικεφαλής του Aveneu Europe International Management ο και συνιδιοκτήτης των Millwakee Bucks (και θαυμαστής του Greek the Freak), με το BΑΝΚS -από τις 12 Φεβρουαρίου 2020- να σας αποκαλύπτει την πρόθεση του να αποχωρήσει από την εισηγμένη. Η  Alpha Bank ευνοείται όσο η τιμή της μετοχής πλησιάζει προς αυτήν της μετατροπής του ομολογιακού.
     Δεδομένης της αύξησης της συμμετοχής της Truad στο μετοχικό κεφάλαιο  της Papoutsanis- έφτασε το 21,28% και του ενδιαφέροντος ισχυρών επιχειρηματιών του κλάδου των cosmetics- της διάθεσης των Δαυϊδ-Λεβέντη να αποχωρήσουν από την ιστορική σαπωνοποιία στα χρηματιστηριακά γραφεία συζητώνται διάφορα σενάρια.
  •        Ενα από αυτά, που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες σύμφωνα με τους χρηματιστές: η Truad πουλά τη συμμετοχή της στην Papoutsanis σε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία και με το ρευστό, που αποκτά συγκεντρώνει το απαραίτητο free float της Frigoglass για να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση, προκειμένου να την βγάλει από το χρηματιστήριο.
        Πάντως και η μετοχή της Papoutsanis “έτρεξε” χθες με +4,76% στα 2,42 ευρώ.
    Στα 60,79 εκατ. € η αποτίμηση της Papoutsanis, με την συμμετοχή της Truad να αποτιμάται στα περίπου 13,5 εκατ., στα 28,97 εκατ. της Frigoglass με το κρίσιμο free float να μην κοστίζει περισσότερα των  9 εκατ. €. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here