Εδώ και έναν χρόνο η ιδέα ηχηρής παρουσίας της Freedom Finance επί ελληνικού εδάφους περιτριγύριζε στο μυαλό των υπευθύνων.

Τελικά, το όραμα υλοποιείται και η 12ετής επέτειος από την ίδρυσή της συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας γραφείου στην Αθήνα.

Με ταυτόχρονη παρουσία σε 75 χώρες, η Freedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp. υλοποιεί με συνέπεια την αναπτυξιακή στρατηγική για την περαιτέρω δυναμική επέκτασή της στην Ευρώπη.

Το banks.com.gr συμμετείχε στην παρουσίαση της Freedom Finance, την πρωτοποριακή πλατφόρμα online trading που φέρνει τις δημόσιες προσφορές στην ελληνική αγορά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Τimur Τurlov η Freedom24 μοιράζεται την εμπειρία της με τους εκατομμύρια πελάτες και όλα αυτά τα χρόνια έχει χτιστεί ένα μοναδικό success story.

 Αφού δήλωσε την ικανοποίησή του, καλωσόρισε τον επικεφαλής του ελληνικού γραφείου, τον κ. Χρήστο Γεωργίου και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η εταιρεία θα πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά.

Η ομάδα της Freedom αναζητά τις τελευταίες δύο εβδομάδες τον καταλληλότερο χώρο γραφείων στην Αθήνα ώστε να στεγάσει τις υπηρεσίες της. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου: Τα office spaces πρέπει να πληρούν τα στάνταρ μας και να συμβαδίζουν με την ταυτότητα της εταιρείας μας. Με χρονικό ορίζοντα έως και τους επόμενους δύο μήνες, η εταιρεία θα έχει εγκατασταθεί σε χώρο γραφείων, στον οποίο θα απασχολούνται (σε αρχικό στάδιο) 6 με 7 εργαζόμενοι, διάφορων ειδικοτήτων.

Η έδρα και τα γραφεία βρίσκονται στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Κύπρο, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν. Η δραστηριότητα της εταιρείας ρυθμίζεται από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και της Freedom Finance Europe Ltd (ex Freedom Finance Cyprus Ltd) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου (CySEC). Λειτουργούμε σύμφωνα με τους κανόνες του MiFID II – ένα κανονιστικό καθεστώς με υψηλό επίπεδο προστασίας των επενδυτών.

Ποια είναι η Freedom Finance

Ο σημαντικά αυξανόμενος αριθμός πελατών της στην ελληνική αγορά είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Freedom24 στην ελληνική γλώσσα. Το χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία έχει ήδη επεκταθεί, προσφέροντας πλέον και τη δυνατότητα συμμετοχής των επενδυτών, σε δημόσιες προσφορές (IPOs) αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών αποκλειστικά με on-line διαδικασίες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Freedom24”. Να σημειωθεί ότι είναι η μόνη πλατφόρμα online trading που προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά, τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιες προσφορές (IPOs) κορυφαίων αμερικανικών, ευρωπαϊκών και ασιατικών εταιρειών. Η Freedom24, αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά των IPOs, ανοίγοντας   ένα παράθυρο στο μαζικό κοινό των μικροεπενδυτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιες προσφορές

Η Freedom Finance, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους online brokers στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και περισσότερους από 230.000 πελάτες παγκοσμίως. Η Freedom Holding Corp. είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο NASDAQ και σήμερα δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες. Η αποστολή της είναι να προσφέρει πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση και τις πιο ευνοϊκές συνθήκες, από την πρώτη στιγμή της επενδυτικής δραστηριότητας των πελατών της. Ο Evgenii Tiapkin επισημαίνει την αποφασιστικότητα της εταιρείας να μεταφέρει και στην ελληνική αγορά αυτή τη συνταγή επιτυχίας: “Στη σημερινή εποχή παρατηρούμε, μια εντυπωσιακή ανάπτυξη στο online trading, η οποία είναι κατανοητή, αν ληφθεί υπόψη η αύξηση στις τιμές των ακινήτων και η μακροχρόνια αρνητική απόδοση των επιτοκίων. Αυτή την τάση σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε επενδύοντας κεφάλαια και όλη μας την ενέργεια”.

Το 2020 η πλατφόρμα Freedom24 κατάφερε να διενεργεί περισσότερες από 10 εκατομμύρια συναλλαγές το μήνα. Επόμενος στόχος είναι η ένταξη ακόμη περισσότερων πελατών στην πλατφόρμα, μέσω της σχεδιαζόμενης επέκτασης στις προσφερόμενες υπηρεσίες και της βελτίωσης εξυπηρέτησης πελατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here