Γράφει η «ξενοδόχος»

Μπορεί εν μέσω πανδημίας τα ελληνικά αεροδρόμια να έχουν υποστεί κυριολεκτικά …καθίζηση, ωστόσο η ηγεσία της Fraport Greece βλέπει ισχυρές προοπτικές στην Ελλάδα και θέτει τον στόχο η χώρα να υπερβεί τους πρo κρίσης αριθμούς.

  • «Θέλουμε να ανοίξουμε νέες αγορές και έχουν δεί ήδη ενδιαφέρον για νέες απευθείας συνδέσεις από αεροπορικές (βλ. Qatar Airways) σε νέους προορισμούς όπως τα Χανιά και η Σαντορίνη», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή από το Athens Invest Forum του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αlexander Zinnel.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έχει εισπράξει (πρό πανδημίας) και ενδιαφέρον από την Κίνα, ενώ με τις επενδύσεις που υλοποιούνται στα κατά τόπους αεροδρόμια, σύμφωνα με τον κ. Zinnel δημιουργείται χώρος για την ανάπτυξη και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Eιδικά ως προς το τελευταίο, η Fraport βλέπει εσχάτως σημαντικό ενδιαφέρον και για τον κομμάτι των logistics γύρω από τα αεροδρόμια, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών αγορών, όπου δραστηριοποιείται.

  • «Στόχος είναι να μην επανέρθουμε στα νούμερα πρίν από τον Covid 19 αλλά να τα υπερβούμε.
  • Η ελληνική Πολιτεία έχει δείξει ότι ενθαρρύνει τώρα τις επενδύσεις  κι αυτό τώρα θα πρέπει να γίνει με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο.
  • Η ώρα έχει σημάνει για επενδύσεις».

Σημειωτέον ότι η ίδια η Fraport έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια  κι απομένουν πλέον τρία  προς ολοκλήρωση, με βάση το επενδυτικό πλάνο, της Κω, της Σαντορίνης και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για το τελευταίο, φαίνεται ότι η επιχειρηματική δυναμική γύρω από το «Μακεδονία»– κορωνοϊού επιτρέποντος πάντα – θα είναι σημαντική και δή στον τομέα των logistics, έναν κλάδο που έχει αναδείξει και η ίδια η πανδημία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here