Στη Θεσσαλονίκη πηγαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινιάσει το μεγάλο έργο της ανακαίνισης του Αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη επενδυθεί 100 εκατ. Ευρώ. Διαθέτει πλέον έναν νέο τερματικό σταθμό ο οποίος συνδέεται με τον προυπάρχοντα σταθμό,  με αερογέφυρες. Διπλασιάστηκε έτσι η συνολική έκταση των αεροσταθμών του αεροδρομίου. Νέοι χώροι check-in, διπλάσιες πύλες αναχώρησης, νέα καταστήματα εστίασης και αγορών έχουν δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας.

Ωστόσο το έργο αυτό της Fraport είναι μόνον η κορυφή μιας μεγάλης συστηματικής προσπάθειας για να αλλάξει η πρώτη εικόνα που προσφέρει η χώρα μας στους 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες. 

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί φέτος τους -πολύ περισσότερους από πέρυσι- επισκέπτες της με 14 αεροδρόμια αναβαθμισμένα με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγάλη επένδυση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και την αναβάθμιση ακόμα 23 αεροδρομίων μεταξύ των οποίων αυτό της Καλαμάτας.

  • Στον Όμιλο Fraport Greece  συμμετέχουν ο γερμανικός διαχειριστής αεροδρομίων Fraport ΑG και ο ελληνικός Όμιλος Κοπελούζου.

Η Fraport Greece έχει ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ για τη μεταμόρφωση 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται.

Η Intrakat είναι η κατασκευαστική εταιρεία που είχε επιλέξει η Fraport Greece για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό EPC (engineering, procurement and construction) έργο που εκτελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Intrakat έγκαιρα (τρεις μήνες νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα) παρά τις 427 αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις που χρειάσθηκαν.

Το έργο συνοπτικά περιλαμβάνει διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης 20 χλμ. και 330.000 τ.μ. κτήρια. Τα 14 αεροδρόμια εξυπηρετούν 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here