Όχι πως δεν το περιμέναμε… αλλά όταν οι πληροφορίες συγκλίνουν ….τότε το πράγμα αλλάζει. Όλα δείχνουν ότι αποσύρεται από την διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής η Fosun. Τα στελέχη της εδώ στην Αθήνα το διαψεύδουν αλλά τα δεδομένα είναι πολλά και μονοσήμαντα…
  Mπλεγμένος, μέχρι το…μεδούλι, ο κινεζικός όμιλος λόγω Thomas Cook, τώρα πια δεν ασχολείται άλλο με  τα projects που τον ενδιέφεραν στην ελληνική αγορά.
  Από το project του Ελληνικού, η Fosun αποσύρθηκε με ελαφρά βηματάκια.
Την βοήθησε στην αποχώρηση ο Όμιλος Λάτση που ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου μεγαλύτερη από την σημερινή χρηματιστηριακή αξία του συνόλου της Lamda Development.
Από την διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής- είχε υποβάλει πρόταση και πέρυσι αλλά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Folli Follie Group έκανε πίσω απ΄ ότι μαθαίνω το πιθανότερο είναι πως δεν θα μείνει εντός ….πεδίου βολής.
  • Οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν την προσεχή εβδομάδα.
    Επί της ουσίας η εμπλοκή της Fosun στον γερμανικό όμιλο έχει δυσβάστακτο κόστος, καθώς θα έπρεπε να ρίξει περί το 1 δισ.€ για να αγοράσει το χρέος της εταιρείας μετατρέποντας το σε μετοχές, αποκτώντας έτσι το πλειοψηφικό πακέτο σε βάρος των υφιστάμενων μετόχων, με δραματικό  dilution.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here