Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε από τα ραντάρ των ειδικών της αγοράς η τελευταία…ντρίπλα της διοίκησης της Attica Συμμετοχών να προχωρήσει σε οικειοθελή προπληρωμή του ομολογιακού δανείου (μετατρέψιμου σε μετοχές) που ήταν στα χέρια του Fortress. 
Ενδιαφέρουσες 3-4 λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και μας δείχνουν πως θα πορευτεί η Attica Συμμετοχών στη συνέχεια:
  • Η διοίκηση της εισηγμένης, προφανώς σε συνεννόηση με την Τρ. Πειραιώς, προκειμένου να αποκρούσει την “επίθεση” του Fortress (που οδηγούνταν σε μετατροπή του ομολογιακού σε μετοχές, με συνέπεια να αύξανε τη μετοχική θέση του στο μετοχικό κεφάλαιο της ακτοπλοικής) προχώρησε σε δανεισμό για να καλύψει το δάνειο.
  • Στα 87 εκατ. το ύψος του, το μεγαλύτερο μέρος αφορούσε σε κεφάλαια που είχε πάρει ο όμιλος MIG (από την πώληση του ΥΓΕΙΑ στο CVC Capital) που πέρασαν στην τράπεζα για να ξανά δοθούν στον όμιλο, στην Attica Holding για να καλύψει την οικειοθελή προπληρωμή.

Η ουσία είναι, πως το Fortress από την στιγμή που δεν κατάφερε να βρει κεφαλαιακές στηρίξεις (είχε προχωρήσει σε επαφές με την Goldman Sachs) από σύμμαχος έγινε αντίπαλος της Attica και των σχεδιασμών της διοίκησης, συνακόλουθα της Tρ. Πειραιώς.

  • Το Fortress είναι εκτός της προοπτικής διεκδίκησης του ομίλου ή ακόμη μεγαλύτερου μετοχικού ποσοστού του.
Το πως θα κινηθεί από δω και πέρα η διοίκηση της ακτοπλοικής θα το δείξουν οι πρώτες ενέργειες που θα γίνουν μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μάγειρα στην  Νέα Υόρκη.
Σε κάθε περίπτωση θα σας κρατώ ενήμερους….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here