Το πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση της FORTHNET στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικού παρόχου (MVNO) επιβάλλει με απόφασή της η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στις COSMOTE και VODAFONE, ορίζοντας τους βασικούς όρους μιας εμπορικής συμφωνίας.

H απόφαση της ΕΕΤΤ ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους φορείς που πιθανόν επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά της κινητής ως εικονικοί πάροχοι, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να διαφοροποιήσει σημαντικά τα δεδομένα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Η  μοναδική εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε ως MVNO στην Ελλάδα ήταν η CYTA, έπειτα από εμπορική συμφωνία με τη Vodafone. Όπως είναι γνωστό, στη συνέχεια η CYTA εξαγοράστηκε από τη Vodafone.

Στο τελευταίο συνέδριο Infocom ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Νάσος Ζαρκαλής  υπογράμμισε ότι «η είσοδος της CYTA στην κινητή ως εικονικός πάροχος δεν συνέβαλε στη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου».

Από την πλευρά της Cosmote αρμόδια στελέχη σημειώνουν πως μελετούν την απόφαση και είναι νωρίς για να δημοσιοποιήσουν την άποψή τους. Το ίδιο αναφέρουν και από την Vodafone προσθέτοντας πως τα μέτρα που επιβάλλει η Επιτροπή δεν δικαιολογούνται από τα δεδομένα της υπόθεσης, ούτε από τις γενικότερες συνθήκες της αγοράς. Tο θέμα να φθάσει στην τακτική Δικαιοσύνη.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here