Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη συναλλαγή της αρχικής φάσης για την συνολική συμφωνία πώλησης της Forthnet  από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Attica Bank) στην United  Group V (θυγατρική της BC Partners).

Η United Group V, με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο, βασικό μέτοχο και managing partner του private equity fund της BC Partners, με έδρα το Λονδίνο, σ΄αυτή την φάση της διαδικασίας,  εξαγοράζει το 50% περίπου των μετατρέψιμων σε μετοχές ομολογιών Forthnet (συνολικής αξίας σήμερα περίπου 50 εκατ. ευρώ). Mαζί μεταβιβάστηκαν και όλες οι δανειακές απαιτήσεις των τραπεζών (περίπου 282 εκατ. ευρώ).

Η United της BC Partners θα αποκτήσει περίπου το 33,2% των μετοχών της Forthnet, εφόσον οι μετατρέψιμες ομολογίες (το 50% του συνόλου) κεφαλαιοποιηθούν μέσω της αύξησης κεφαλαίου (περίπου 25 εκατ. ευρώ) που θα ακολουθήσει.

Μετά την αύξηση κεφαλαίου θα μειωθεί το ποσοστό όλων των υπόλοιπων μετόχων και συγκεκριμένα των τραπεζών Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, και Αττικής που σήμερα κατέχουν το 36,1% και θα διαμορφωθεί περίπου σε 24%.

Στο σύνολό της η συμφωνία περιλαμβάνει την απόκτηση από την United των μετατρέψιμων ομολογιών και του συνόλου των δανείων της Forthnet, καθώς και όλες τις κοινές μετοχές της εταιρείας που κατέχουν οι πωλητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here