Το 2023 φεύγει σε λίγες ημέρες αλλά οι φορολογικές υποχρεώσεις παραμένουν.

Αρχικά, η πρώτη υποχρέωση ως προς την εφορία είναι η 8η δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και η 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος σε όσους ουσιαστικά μέχρι τώρα δεν προχώρησαν στην εφάπαξ καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.

Ακόμη, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου όσοι έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να καταβάλουν τη μηνιαία δόση που αντιστοιχεί, όπως και ζητήματα καταβολής δόσεων για όσους είχαν λάβει στο παρελθόν επιστρέφει προκαταβολή.

Όσοι είναι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες γενικώς θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψουν δαπάνες με ηλεκτρονικό τρόπο, που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος, διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που ισοδυναμεί με το 22% του υπολοίπου ποσού, το οποίο μπορεί να μην έχουν καλύψει.

Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας 2024, η καταβολή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου και μαζί βέβαια έχει παραταθεί και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους, όπως γινόταν στο παρελθόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ